Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 – kikaptunk a rájátszásban

2017-04-08, Dunaújváros – PMKSZ felsőházi rájátszás 1. forduló

Dunaújvárosi Sárkányok – Szekszárdi Sólymok 61-74 (18-16, 12-17, 8-26, 23-15)

Kezdők: Bozsik 18/9, Katona 2, Csépányi 24, Matucza 5/3, Bak 12. Cserék: Borbély, Braun, Nagy, Pászti, Tarczal.

Összefoglaló:

Gyenge zóna elleni játékkal, gyakran türelmetlen támadásokkal játszottunk. A harmadik negyedben sok helyzetünk kimaradt, vagy csak eladtuk a labdát, a szekszárdiak pedig ekkor leindításokkal megtörtek minket.

A mérkőzést jól kezdtük, mivel az ellenfél is embert fogott. Emberfogásuk ellen fölényesek voltunk, akárhányszor megpróbálták újra a mérkőzés folyamán. Viszont a zónájukkal nem tudtunk mit kezdeni. Hozzájárult ehhez az is, hogy 29%-kal dobtunk a mérkőzésen: 33%-al dobtuk a kettő pontosokat, 20%-kal a hármasokat.

Egyébként nem játszottunk rosszul. Gyakran van még, hogy kéne még egy passz a teljesen üres helyzetig, de inkább rádobjuk „félig üresen”. A kosár alatt Máténak még meg kell tanulnia, hogy ha két védő lép rá, ki kell passzolni a labdát. Zalánnak le kell szoknia a rengeteg hosszú tempóról egy méterrel a hármason belül.

Ez már a felsőházi rájátszás; a másik legjobb hét csapattal fogunk küzdeni. Nem lesz könnyű meccsünk, és most szombaton is újabb kihívás vár ránk a Pestszentimre ellen.

You must be logged in to post a comment Login