Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U13 fiú – 10. helyen végeztünk

Dunaújvárosi Sárkányok U13, Helyosztó forduló, Monor

Ahogy idén hozzászokhattunk, teljesen amatőr szervezés mellett jutottunk el az utolsó fordulóig, amit érthetetlen módon Monoron rendeztek. A rengeteg bakinak köszönhetően a Diósd nem is vett részt az eseményen, így végül az Albertirsával és a Monor SE csapatával kellett megmérkőznünk. Ráadásul legnagyobb meglepetésemre a monoriak csak saját csapatuknak biztosítottak normális labdát, nekünk két púpos lekopott gumilabdát adtak. Ilyennel még sehol nem találkoztam. Furcsa egy hozzáállás…

Sárkányok- Albertirsa: 72- 12
Várható volt ezen a meccsen a nagy arányú győzelem. Az első félidőt 0 kapott kosárral hoztuk le. Becsülendő az ellenfélben, hogy mindent megtettek, ami tőlük telt, nem adták fel egy pillanatra sem, hiába a nagy tudásbeli különbség.
Pontszerzők: Siba D. 14 p., Krizsán B. 12 p., Kovács Márk 10 p., Csató T. 8 p., Szemenyei L. 8 p., Homolya Z. 7 p., Radics L. 4 p., Morva B. 4 p., Botykai Árpád 3 p., Kovács M. 2 p.

Monor SE- Sárkányok: 78- 50
Nagyon érdekes mérkőzés volt. A monoriak tökéletesen kihasználták a hazai pálya előnyét. Gyakorlatilag bármelyik játékosuk rádobta a labdát, az kosarat eredményezett. Nagyon ritka az, hogy ilyen hatékonysággal dobjon egy csapat.
Ami ezen a mérkőzésen kiemelkedő volt nálunk. Nagyon sok pontot dobtunk felállt védelem ellen az ötszögjáték variációkból. És még többet kerültünk helyzetbe. Kár, hogy a szezon végére jutottak el a Fiúk odáig, hogy merjék használni, amit tudnak.
Amiért viszont kár volt: nagyon sok lepattanót engedtünk mindkét meccsen. Főleg a saját palánkunk alatt. És a korábban látott labdáért való küzdést sem láttam. Aztán volt egy pont, amikor a Fiúk fejben feladták a meccset. Pedig nagyobb akarással, ez a meccs lehetett volna igazán szoros.
Összességében viszont nem vagyok elégedetlen, hiszen a csapatjátékban kifejezett fejlődés mutatkozott, aminek nagyon örülök.
Így azt hiszem, hogy a 10. helyen végeztünk a 20-22 csapatos bajnokságban.

Pontszerzők: Krizsán B. 15 p., Siba D. 12 p., Homolya Z. 8 p., Csató T. 5 p., Kovács M. 4 p., Mihálovits I. 2 p., Morva B. 2 p., Szemenyei L. 2 p.
Molnár Tamás
Edző

You must be logged in to post a comment Login