Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U12 Fiú – Tornagyőzelem az utolsó tornán!

2017-04-22, Székesfehérvár – Regionális gyermek bajnokság, utolsó forduló

DKKA Tigrisek – Dunaújvárosi Sárkányok 37-39 (7-9, 8+3-6+7, 10-11, 9-6)

Pontsz.: Szűcs Ábel 8, Csernák Ádám 6, Szűcs Zétény 5, Szabó Vince 5, Főfai-Kovács Kristóf 5, Kiss Benedek 4, Illés Péter 3, Bíró-Juhász Marcell 1, Varga Ákos 1, Kelemen Bence 1

Dunaújvárosi Sárkányok – Dunaújvárosi Szitakötők 45-15 (14-4, 9+3-2+2, 8-4, 11-3)

Pontsz.: Beszteri Péter 10, Simon Dávid 7, Szűcs Zétény 6, Szűcs Ábel 6, Főfai-Kovács Kristóf 6, Kelemen Bence 4, Szabó Vince 3, Illés Péter 2, Véner József 1

Beszámoló:

Büszkén, tornagyőztesként jöhettünk el a szezon utolsó tornájáról! A fiúk az első meccsen mindent beleadtak. A végén nagyon izgultunk, sokat hibáztunk, de sikerült kihúzni a győzelmet. A második mérkőzés borzalmas volt, arról nem írok.

A meccs első pillanatától kezdve látszott, hogy a fiúk győzni akarnak. Fantasztikusan hajtottak, nagyon szorosan, szépen védekeztünk. A gyors passzos, leindítós játékot, amit mostanában gyakoroltunk, nagyon szépen hajtották végre.

Volt példa arra is, hogy türelmesen felálltunk a négy sarokba, és indultak a befutások. Az, hogy a pontok is ilyen egyenlően oszlottak el, arra utal, hogy passzoltuk egymásnak a labdát.

Az egyetlen dolog, ami zavart, és amit nagyon rendbe kell szednünk a nemzetközi tornáig, az a helyzetek értékesítése. Vagyis: nagyon sokat mellé dobunk. A ziccereket tovább kell gyakorolnunk.

Szintén egy komoly hiba, hogy a magas embereink gyakran úgy gondolják, hogy „úgysem érek oda”, és sétálnak vissza, az ellenfél pedig kétszer kihagyja, és leszedi a saját lepattanóját, mire harmadszorra betalál.

De ma nem foglalkozunk a hibákkal, hanem le a kalappal a fiúk előtt; óriásit küzdöttek, akartak, és akartak okosan játszani. Csak így tovább!

You must be logged in to post a comment Login