Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U13 lány – Tornagyőztes Vadkutyák!

2017-03-26 Dunaújváros, Országos Tini Lány Bajnokság

Pécsi VSK „B” – Dunaújvárosi Vadkutyák 74-83 (21-14, 23-15, 11-28, 19-26)

Pontsz.: Hutterer 44, Czikle 21, Kovács 14, Gálfi 2, Orbán 2

Dunaújvárosi Vadkutyák – Tapolcai Oroszlánok 86-52 (40-11, 12-16, 9-10, 25-15)

Pontsz.: Hutterer 53, Czikle 13, Gálfi 8, Kovács 8, Török 4

lanyok

Beszámoló:

Időnként nagyon szép játékkal, megérdemelten lett tornagyőztes a Vadkutyák csapata. Az első mérkőzésen 15 pontos hátrányból másztunk vissza; a lányok soha nem kételkedtek abban, hogy győzni fognak. Ez – korábban ritkán látott – mentális erőre utal.

Az első mérkőzésünk reggel 10 órakor kezdődött. Még reggelebb, mint általában, az óraátállítás miatt. A lányok az első félidőt figyelmetlenül, fáradtan kezdték. Még talán nem döntötték el, hogy akarnak-e ma játszani vagy sem. Az első negyedben rengeteg helyzetet hagytunk ki, a második negyedben pedig egyszerűen le voltunk eresztve.

A második félidőre azonban Ramóna felírta a taktikatáblára, hogy „NYERNI FOGUNK!!!”. Hittünk benne. Elkezdtünk agresszívabban csapdázni. Gyorsabban játszottunk. Agresszív védekezéssel nyomás alatt tartottuk a pécsieket. A harmadik negyed végére már vezettünk, 17 ponttal nyertük meg!

A negyedik negyedben rengeteg faultot követtünk el. Gyakran lemaradtunk, és hátulról nyúltunk a labdáért. Szerencsénkre az ellenfél nem dobott jól: ebben a negyedben 21 büntetőt kihagytak! Másrészt pedig izgultunk, mert szoros volt a meccs. Nagyon sok labdát adtunk el bedobásokból, mert már remegett a kéz. Végül sikerült kihúzni, és nagyon örültünk a győzelemnek! Megdolgoztunk érte!

A második mérkőzésünk a PVSK-t szintén legyőző Tapolca ellen volt. Ők talán fáradtak voltak, mi pedig magabiztosan kezdtünk. Az első negyedet 40-11-re nyertük, és ott már gyakorlatilag vége volt. A második és harmadik negyedben nem játszottunk különösebben jól. A negyedik negyed előtt megbeszéltük, hogy kivesszük Hella kezéből a labdát, és labda nélküli befutásokkal próbáljuk őt helyzetbe hozni inkább. Így ebben a negyedben ismét felpörgött a játékunk.

Gratulálunk a lányoknak, akik időnként nagyon szép csapatjátékot mutatnak, gyönyörű befutásokkal, kemény passzokkal. De ugyanakkor képesek vagyunk brutálisan rosszul is játszani, mint a második meccs harmadik negyedében. Ezeket a hullámokat ki kell szűrnünk a játékunkból!

Szép volt, lányok! Tornagyőzelemért torta! 🙂

pacsi

You must be logged in to post a comment Login