Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U11 Szelek – Tornagyőzelem!

U11 – 6. forduló

dkka villámok – mi 3-5 7+5-6+5 8-0 8-10 vége: 29-32
mi-várpalotai gepárdok 2-8 10+4-3+3 2-3 16-0 vége: 34-17

A legutóbbi fordulóról könnyű lesz írnom: mindenki remek formát mutatott és meg is nyertük mindkét meccsünket. Mondhatnám: hoztuk a kötelezőt.

A kilenc gyerkőc lelkesen és kitartóan küzdött, alig várták, hogy visszamehessenek a ‘parkettra’. Volt, hogy néha útban voltunk egymásnak a palánk alatt, hogy rossz oldalról védekeztünk, vagy hogy kissé türelmetlenül nyúlkáltunk a labdáért, amiből fault lett, de a szívet, amivel játszottak, panasz nem érheti. Boldogan jegyeztem fel, amikor Milán megindult a labdával és az őt utolérő, majd lehagyó védő előtt nem egyszer irányt váltott és kicselezte. Vagy amikor bátran ziccerre tört.

Klassz volt látni, hogy a lányok is egyre ügyesebbek, határozottabbak, céltudatosabbak; hogy Lili, Petra szépen használja a két kezét védekezésnél, valamint lábbal is jól helyezkednek az ellenfél előtt, aminek sokszor folytogató védelem lett az eredménye.

Robi többször megtalálta az üres helyet – a vákuumot, ahogy én szeretem hívni – a palánk alatt és mindig kérte – és kapta is nem egyszer – a labdát. És amikor kicsit a palánk alá csúszott igyekezetében, higgadtan leütötte a labdát és hátrábblépett eggyel, hogy jó helyzetbe hozza magát egy könnyű kosárhoz. És szinte mindig futott előre, bár ez általában is igaz volt mindenkire, aminek nagyon örültem.

És annak is, hogy sokat passzoltuk előre a labdát, nem kevés sikerrel. A Marcikról, Zoéról és Csongiról is csak jókat lehet mondani és Csabi is vérmesen küzdött, lelkesítette, bíztatta a csapatot a pályán.

Nincs más hátra, mint előre. Hajrá Szelek!

You must be logged in to post a comment Login