Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

NB2 – Sikerült!

Sokat gondolkoztam, milyen címet is adjak a Siófok elleni meccsünk beszámolójának, ami Csapatunk életében mérföldkő volt, és a Sikerült! mellett döntöttem. Hisz azon az estén sok minden sikerült.

Sikerült első sorban átlépni a saját árnyékunkat. Erőből végigtolni a megbeszéltek szerint egy egész mérkőzést. Vállt vállnak vetve küzdeni, és úgy örülni minden pontnak, mintha bajnokságot nyerni készülnénk.

Sikerült hátrahagyni egy csomó frusztrációt, ami bizony már mindannyiunkat nyomott. Hiába tudtuk, hogy ez nem a megyei bajnokság, és hogy itt sokkal többet kell nyújtani, nem sejtettük, hogy ilyen nehéz lesz. Fizikálisan és lelkileg is.

Sikerült végre GYŐZNI. Egy hasonló képességű ellenfelet, Csapatként legyőzni.

Siófoki Kosársuli- Dunaújváros 66 : 81

1. negyed

Felkészültünk az ellenfélből a mérkőzés előtt. Tudtuk kik azok a játékosok, akikre figyelni kell. Tudtuk honnan fogunk rájuk besegíteni, és ki kit fog fogni. És a lényeg. Az elejétől harapunk. Nincs alvás, nem fogunk az eredmény után futni.

Az első negyed mégsem a jó védekezésről szólt, annál inkább a támadásokról. A Siófok zónázott és embert is fogott, de nem tudott kizökkenteni minket. Ha pár eladott labdát nem nézünk, akkor tökéletesen megoldottuk a feladatunkat. (21:26)

2. negyed

Mindkét csapat bemelegedett már. Mi felállt játékból szereztük a pontokat, a Siófok meg könyörtelenül kihasználta minden eladott labdánk. Amolyan ütésváltás volt ez a negyed. A Siófok két legjobbját kénytelen volt folyamatosan a pályán tartani, akik ekkorra már kezdtek fáradni. (17:16)

3. negyed

Avagy a meccset eldöntő negyed. Ellenfelünk már fáradt, legjobbjai 3-4 faultal álltak, kénytelen volt zónára átállni. És igazán ekkor jött el a Mi időnk. Pillanatok alatt darabokra szedtük, kosarat kosár követett. A negyed végére sikerült jelentős előnyt összeszedni. (14-25)

4. negyed

Az utolsó negyedben a Siófok megpróbált szorosabb emberfogásra váltani, minden mindegy alapon rohamozni, ami egy- két letámadást leszámítva nem okozott problémát. Kipontozódott egyik, teljesen elkészült az erejével a másik legjobbjuk, Mi pedig megszereztük a mérkőzés utolsó kosarát, Tóth Krisz indította Tysont, akivel senki nem ért vissza 🙂

Gratulálok az egész Csapatnak, hogy ennyi nehézség után így össze tudtunk állni, és megszereztük a Csapat fennállásának első győzelmét, amivel a tabella utolsó helyéről is elléptünk.

Végeredmény: 66: 81

Pontszerzők: Tímár Z. 21 p., Tóth K. 19 p., Drab A. 18 p., Ármos T. 13 p., Boda G. 6 p., Molnár T. 2 p., Czégány Cs. 2 p.

 

Molnár Tamás

edző

You must be logged in to post a comment Login