Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

FMKSZ – megvan a második győzelem

FMKSZ felnőtt férfi bajnokság

Dunaújváros 2017-03-02

Dunaújvárosi Sárkányok – Albatrosz 96-76 (22-17, 19-27, 27-15, 28-17)

Kezdők: Bozsik 16/12, Csépányi 5, Matucza 22/9, Vígh 17, Bak 13. Cserék: Molnár 19/6, Katona 4, Nagy, Jiling, Benkovics.

Beszámoló:

Nagyrészt fegyelmezett játékkal, javuló védekezéssel sikerült győzni az eddig szintén egy győzelmet birtokló Albatrosz ellen. Pont minket győztek le még ősszel, szóval fontosnak tartottunk visszavágni. Az ellenfél csak öt játékossal állt ki, és nálunk Molnár Tamás edző is bekerült a keretbe. Így óvatosnak kell lennünk, nehogy megint túlbecsüljük magunkat a következő mérkőzésen.

Az első félidő eléggé rossz volt, ami a játékot illeti. Az első negyedet nem úgy kezdtük, ahogy megbeszéltük, viszont Matucza Gyula triplái és jó védekezésünk így is előnyt produkált nekünk. Sajnos Csépányi Zalán már a negyed közepe felé meghúzta a hátát, így már keveset tudott játszani a meccsen, és persze akkor sem 100%-on.

A félidők közti szünetben megkértem Bozsik Vilmos irányítónkat, hogy gyorsítsa fel a tempót, mert beleestünk megint az ellenfél kocogós játékába, és mi nagyon is inkább futni akarunk, amikor csak lehet.

Így a második félidő már sokkal gyorsabb játékot hozott, 55 pontot dobtunk, és végül simán nyertünk. Mindenki hozzájárult a győzelemhez, ami nekem mindig külön öröm.

Jól mozgattuk már a labdát, felállt zónavédekezés ellen sem volt probléma dobáshelyzetig jutni, és a kinti dobásaink most bementek.

Csütörtökön komolyabb ellenfél jön Dunaújvárosba, és ha esélyt akarunk magunknak a győzelemhez, még jobban oda kell majd figyelnünk.

You must be logged in to post a comment Login