Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U13 fiú – egy ide, egy oda

U13 Fiú, Február 25, Esztergom

Jó messzire osztottak be a Pest megyei szövetségnél az alapszakasz utolsó fordulójában. Esztergomba vezetett az utunk, amit Tomi anyukájának köszönhetően végül a sofőr is megtalált.

4 csapatos torna volt, mi az első meccsen a már egyszer igen szoros csatában legyőzött Dunaharasztival játszottunk.

Sárkányok- Dunaharaszti (53- 44)

Az egész meccsen az történt, amit mi szerettünk volna. Az igen felbojgatott első ötös is előnnyel adta át a terepet az összeszokottabb másodiknak. A védekezésünk elfogadható volt, a támadásainknál pedig sikerültek a gyorsindítások is, felállt védelem ellen pedig a befutások is sok pontot hoztak.

A második félidőben is játszott mindenki, egyszer sem álltunk fel a legerősebb ötössel. Volt egy 3 perces megingás, de aztán magabiztosan nyertük a mérkőzést. És ezzel a lehetőséget, hogy a Herceghalomnak megnehezítsük a dolgát a tornagyőzelemben.

Pontszerzők: Krizsán Balázs 12 p., Szemenyei Levi 10 p., Csató Tomi 9 p., Homolya Zoli 4 p., Szemenyei Peti 4 p., Kovács Márk 4 p., Mihálovics Pisti 4 p., Kun Pisti 4 p., Radics Levi 2 p.

16998903_1366730430031821_1163982291324008722_n

 

Herceghalom- Sárkányok (82- 22)

Az első meccs stabil győzelme sajnos nem adott kellő önbizalmat erre a mérkőzésre. A Fiúk többsége előre eldöntötte, hogy ez a meccs nem nyerhető. Zoliék ötöse még próbálkozott az első negyedben küzdeni, de sajnos a második negyed már a feladás jegyében telt. Egy időkérés folyamán felhívtam a figyelmüket, hogy ne hagyják egymást cserben, hanem a bajban is harcoljanak.

A második félidőben felment 4 perc erejéig a legerősebb ötös, de igazi sikert így sem tudtunk elérni. Fokozatosan elfáradtak a Fiúk és az ellenfél egyre könnyebb kosarakat dobott, és a végén nekünk már semmi sem sikerült.

Pontszerzők: Szemenyei Levi 9 p., Kovács Márk 6 p., Csató Tomi 4 p., Krizsán Balázs 2 p., Mihálovits Pisti 1 p.

Az első meccs jól megmutatta, hogy hozzánk hasonló szinten lévő csapat ellen nagyon jól meg tudjuk valósítani az edzéseken gyakorolt elemeket, és stabilan tudnak a srácok játszani, ha nem zökkentik ki őket a komfortzónájukból.

A második meccs meg igazán hasznos volt abból a szempontból, hogy ők maguk lássák, amint kicsit is küzdeni kell, ha nem lehet kényelmesen játszani, akkor egyből mennyi hiba esik. Lesz mit gyakorolnunk, dehát ezért járunk edzésre 🙂

Molnár Tamás

Edző

You must be logged in to post a comment Login