Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U11 Szikra – micsoda első forduló!

2017-02-12 Székesfehérvár, Országos Kenguru Bajnokság, „G” csoport

Pákozdi Kócsagok – Újvárosi Szikra 49-22 (1-14, 19-0, büntetők: 6-1, 4-6, 20-1)

Pontsz.: Lendvai Martin 13, Kassai Dávid 5, Fatalin Enikő 2, Varju Veronika 2

Várpalotai Sárkányok – Újvárosi Szikra 19-17 (0-4, 5-4, büntetők: 3-2, 3-4, 8-3)

Pontsz.: Lendvai Martin 5, Kassai Dávid 4, Varju Veronika 4, Tükör Ákos 2, Fatalin Enikő 1, Müller Bálint 1

Beszámoló:

Bemutatkozott legfrisebb, legkisebb csapatunk is. Bár az influenza itt is áldozatokat követelt magának, elmentünk heten, és mekkorát küzdöttünk!!!

Mi, felnőttek, nem hittünk a szemünknek, amikor a félelmetes Pákozdi Kócsagokat 14-1-re pofoztuk fel az első negyedben. Bár a második ötösükben az ügyes lányok túl ügyesek voltak még, így is nagyon büszkén jöhettünk le a pályáról. Óriásit produkáltunk!

A két meccs között már mindenki nagyon fáradt volt. Elő kellett venni a csokit és a kexet, újratölteni a kiürült energiaraktárakat. És aztán vissza.

A második mérkőzésünk még jobbra sikerült! Kezdő ötösünk továbbra is veretlen maradt (4-0), a két meccsen összesítésben 18-1-re nyerték az első negyedet. Ezután lett igazán izgalmas a meccs. Még 17-13 volt az állás a javunkra a negyedik negyed vége felé, de már nagyon kezdtünk fáradni. Hőseink cserélgették egymást, minden védekezésben erőt vettek magukon, minden labdáért küzdöttek.

Lendvai Martin szó szerint szántotta a parkettát, minden egyes szabad labdáért vetődött. Kassai Dávid hát mögötti cselekkel kápráztatta a közönséget. Fatalin Enikő olyan agresszivitással verte az emberét, hogy az ellenfél edzőjének nem maradt választása, le kellett cserélnie. Varju Veronika erőteljesen támadta az ellenfél kosarát, mindegyik támadása veszélyes volt. Müller Bálint rendre megverte emberét versenyfutásban. Gózon Noénak faultot fújtak, mert felmászott az ellenfél hátára. Hát már azt se szabad?? Tükör Ákos nála kétszer akkora gyerekek keze alól vadászta ki a labdákat, és ő dobta ráadásul az utolsó kosarunkat, amivel 4 pontos előnyt szereztünk.

Viszont a mérkőzésnek számunkra szomorú, az ellenfélnek pedig fantasztikusan bravúros vége lett. Majdnem egy igazi buzzer beater-rel kaptunk ki, amikor 17-17-nél az utolsó másodpercekben a várpalotaiak pánikszerűen rádobták távolról, és a labdának volt képe beesni a gyűrűnkbe.

Mindenkire nagyon büszkék lehetünk, legközelebb remélhetőleg már teljes csapattal állunk ki, és akkor megállíthatatlanok leszünk!

 

 

You must be logged in to post a comment Login