Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

FMKSZ – magasabbra kell tenni a lécet

2017-02-06 Székesfehérvár, FMKSZ Felnőtt Bajnokság

Ősfehérvár – Dunaújvárosi Sárkányok 101-65 (25-20, 19-14, 27-18, 30-13)

Kezdők: Bozsik 14/12, Matucza 16/6, Csépányi 14, Vígh 10, Bak 8. Cserék: Katona 3/3, Jiling, Benkovics.

Beszámoló:

Magasabbra kell tenni a lécet. Ezt az első félidő bizonyította ezen a meccsen is. A veretlen bajnokcsapat ellen (most már 16-0) teljesen meccsben voltunk. A kosár alatt kicsik vagyunk, ezt jól kihasználták.

Tehát úgy gondolom, hogy lehet, hogy az, hogy „itt csak tanulunk” alapon játszottunk eddig a felnőtt bajnokságban, most már hátrányunkra van. Már jók vagyunk, de megelégszünk egy jó félidővel, és aztán, ha az ellenfél továbbra is nyomás alatt tart minket, feladjuk. Talán, mert „így már jó volt”. „Most tanulunk”.

Itt most megakadtam, nem tudom, mit írjak még. Ők jobbak, magasabbak, rutinosabbak, erősebbek. De mi piszok jól játszottunk az első félidőben.

A második félidőben, ahogy nőtt a különbség, egyre kevésbé akartunk már küzdeni a lepattanókért, egyre inkább csak a támadás maradt érdekes a fiúknak. Nehéz őket ezért kritizálni még.

A támadó játékunk sokat fejlődött csak az utolsó hetek alatt is, látványosan jobban mozgatjuk a labdát, sokkal több passzal és üres mozgással játszunk, és ez sokkal több jó helyzetet eredményez.

Érdekesek lesznek a hétvégi U16-os meccsek.

You must be logged in to post a comment Login