Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 fiú – január 14.-i torna

PMKSZ 2017.01.14. 4. forduló

Izgalmas, fordulatos, jó mérkőzések.

Dunaújvárosi Sárkányok U14 – Malév SC Zsiráfok 52 – 58 (6-14, 23-14, 11-19, 12-11)

Miklósi Kékrókák – Dunaújvárosi Sárkányok U14 109 – 61 (19-19, 26-18, 34-12, 30-12)

Legfőképpen így jellemezhetném ezt a két mérkőzést, amit játszottunk. Úgy gondolom, akik kilátogattak megnézni bennünket, hasonlóan vélekedtek.

Foghíjasan kezdtük ugyan a tornát, mert közbeszólt a fránya influenzajárvány, s így csak nyolcan tudtunk kiállni. Azt hiszem, ez nem látszott annyira a fiúkon, sőt mindenki fel volt dobva, hogy többet játszhat majd, mint az elmúlt mérkőzéseken.

A Zsiráfok ugyanolyan erőt képviseltek mint mi, ezért reménykedtünk, hogy talán majd most sikerül begyűjtenünk első győzelmünket. A srácok ennek megfelelően küzdöttek, hajtottak a pályán.  A védekezésünk, amit már sokat gyakoroltunk egyre fegyelmezettebb és agresszívabb. Sok labdát szereztünk, és a lepattanókból is elég sokat sikerült szerezni, amiből szépen tudtunk indulni. Sajnos Fortuna megint nem állt mellettünk, elég sok ziccert kihagytunk, de dolgozunk rajta tovább. Sok cserével kellett játszani, mert a srácok is elfáradtak. Támadásban szépen sikerültek a befutásaink is, ezzel is sokat foglalkoztunk az elmúlt időkben.

Összességében jó meccset játszottunk, ellenfelünk 10 emberrel jobban bírta, de büszkék lehetünk a fiúkra, mert szívvel-lélekkel küzdöttek.

A Kékrókák ellen sajnos már csak 7-en maradtunk, mert Palkó nem érezte jól magát, de dicséretes, hogy még betegen is a csapat mellé ált és az első mérkőzésen segített a srácoknak.

A második mérkőzésünk első félidejében én valami csodát láttam. Komolyan mondom, nem emlékszem, hogy láttam volna valaha így küzdeni a srácokat. Az erőviszonyok tekintetében ellenfelünk bizonyult jobbnak, de ennek ellenére felvettük velük a kesztyűt és partiban voltunk.

Védekezésünk továbbra is agresszív volt, ezt az is mutatja, hogy Kálmán gyorsan ki is pontozódott, így már csak 6-an maradtunk. Ez az agresszivitás viszont nem baj, mert ebből tudunk visszavenni.  Az tetszett a mérkőzésben, hogy mindig volt valaki, aki hozzá tudott tenni valamit a játékhoz. Egy csapatként küzdöttünk, ezt jó volt látni.

A második félidőre éreztük meg igazán, hogy kevesen vagyunk, elfáradtunk… Rengeteg labdát eladtunk, amit ellenfelünk ki is használt, ahogy a 3. negyed eredménye is mutatja (34-12).

A 4. negyedre Soma is kipontozódott, így öten fejeztük be a mérkőzést. A vége nem lett szép, nem volt ekkora különbség a két csapat között.

Minden dicséretet megérdemelnek a fiúk, derekasan küzdöttek. Büszke vagyok rájuk, mert mindazt megcsinálták, amit megbeszéltünk.

1 mérkőzés: Olivér 10 pont, Kálmán 18 pont, Soma 4 pont, Viktor 3 pont, Máté 2 pont, Bence 8 pont, Balázs 6 pont, Palkó -,

2 mérkőzés: Olivér 24 pont, Kálmán 5 pont, Soma 6 pont, Viktor 4 pont, Máté 8 pont, Bence 4 pont, Balázs 10 pont

You must be logged in to post a comment Login