Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U12 – 4. forduló

2017-01-08, Siófok, Országos Gyermek Bajnokság

DKKA Tigrisek – Dunaújvárosi Apró Sárkányok 31-11 (10-6, 3-0, büntetök: 4-3, 6-2, 8-0)

Pontsz.: Szücs Zétény 3, Varga Vivien 2, Simon Dávid 2, Bíró-Juhász Marcell 2, Csikós Napsugár 1, Fõfai-Kovács Kristóf 1

DKKA Bikák – Dunaújvárosi Apró Sárkányok 49-14 (14-5, 6-4, büntetõk 4-1, 17-2, 8-2)

Pontsz.: Csernák Ádám 4, Simon Dávid 4, Fõfai-Kovács Kristóf 2, Szücs Zétény 2, Bíró-Juhász Marcell 2

15965251_1200963916606703_1784499269288102175_n

Beszámoló:

Van, hogy sokminden nem jön össze. Nincs ki a csapat, mert lebetegednek húzóemberek. Hogy aki ott van, az sem 100%-os. Hogy nem mennek a dobások, hogy nem tudunk összpontosítani. Hogy az ellenfélnek jobban megy.

A múlt vasárnap (jan. 8.) is egy ilyesféle nap volt. A fõbb gondjaink most is ott voltak – a támadások alatt nincs, vagy csak foltokban van lendület, tûz a szemekben, félünk az ütközéstõl, nem tudjuk megtartani a labdát. Helyette távolról hajigáljuk a valószerûtlen dobásokat. Egymás útjában vagyunk, amikor pedig elveszítjük a labdát, túl sokáig tart védekezésre váltanunk. A labdát pedig még mindig nehezünkre esik sikeresen bedobnunk az oldalvonalról. Ez meg is látszott az eredményeken, mert egyik meccsen sem tudtunk 15 pontnál többet dobni. Igen, kevesen voltunk, mindenki elfáradt, de ezeket a dolgokat hajlamosak vagyunk edzéseken is elcsalni. Pedig az edzések arról kellene, hogy szóljanak, hogy mi tanulni, fejlõdni, jobbak lenni akarunk.

Annak ellenére, hogy a csapat nem látszik akarni elõrébb lépni, számos jó egyéni teljesítményt, megvillanást láttam. Mindenek elõtt Fõfai-Kovács Kristóf fegyelmezett védõjátékát szeretném kiemelni, amin még az is külön nagyot emel, hogy õ sem volt teljesen egészséges aznap. A korábbi fordulóhoz képest, ahol több faultot is összeszedett agresszív, de kissé talán túl vehemens és féktelen védekezésével, ez alkalommal minden hibát kigyomlált, remekül idõzített és tökéletelesen hajtotta végre a feladatát. Ezen túl, rendre visszaért védekezésben, ott volt a passzsávokban, küzdött a labdáért és a lepattanókért. Sajnálom, hogy a körülmények nem tették lehetõvé, hogy többet érjen a kiváló munkája. Csernák Ádámtól nagyon magabiztos labdakezelést és határozott passzokat láttam – Józsitól, B-J. Marcitól is -, valamint sokszor hallottam a hangját játék közben, segítve a kommunikációval a csapat összjátékát. A lányok és Zéti is kivették a részüket a védekezésbõl. Hallottam, hogy a társait bíztatja Dávid a pályán, láttam, hogy bátrabban ugrunk a lepattanókért.

Vincének, Marcinak sajnos nem volt jó napja, pedig láttam, mennyire akarnak és tudom, hogy ennél töbre is képesek. Semmi baj, srácok, sosem szabad feladni!

You must be logged in to post a comment Login