Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

FMKSZ/U16 – két vereség

2017-01-13, Várpalota, FMKSZ felnőtt bajnokság

Várpalota KC – Dunaújvárosi Sárkányok 95-52 (29-4, 23-19, 17-13, 26-16)

Kezdők: Bozsik 7/3, Matucza 16/3,  Csépányi 9/3, Vígh 12, Bak 6. Cserék: Jiling 2, Nagy 2, Katona.

2017-01-18, Monor, PMKSZ Kadet bajnokság

Monori SE – Dunaújvárosi Sárkányok 85-64 (21-13, 25-19, 18-15, 21-17)

Kezdők: Katona 6, Benkovics 3/3, Csépányi 15/3, Nagy, Bak 40. Cserék: Borbély, Jiling, Parádi, Tarczal.

Összefoglaló:

13.-án az FMKSZ bajnokságában a Várpalota felnőtt csapata ellen játszottunk. A mi csapatunk sem gyerek csapat már teljesen, mivel Vígh Zoltán edző is beállt a csapatba, hogy egy kis védekezést, rutint és stabilitást nyújtson a fiataloknak.

A mérkőzést nagyon gyengén kezdtük, a várpalotai zóna ellen hajigáltuk a labdát kintről, és visszafelé sem biztosítottunk.

Az első negyed után a fiúk elkezdték követni az edzői utasításokat, és innentől már mindegyik negyed szoros volt. Voltak megint szép megoldások zóna ellen, jól is védekeztünk, és bár sok eladott labdánk és kihagyott helyzetünk volt, az utolsó három  negyeddel elégedettek lehetünk.

Kivétel a dicséret alól az egészpályás védekezésünk. Amikor ezzel próbálkoztunk, a fiúk lustán és fegyelmezetlenül hajtották végre. Ez az a fegyelmezetlenség és lustaság, amit a veterán játékossal a csapatban remélhetőleg sikerülni fog kinevelni a gyerekekből.

18.-án a Monor ellen mentünk játszani az U16-os bajnokságban. A viszonylag jó erőt képviselő monoriak ellen tudtuk, hogy nehéz meccsünk lesz, és nem segített semmit rajtunk az, hogy egyetlen játékosunk volt teljesen ép a kezdő ötösünkből.

u16_csapat

Bozsik Vilmos és Matucza Gyula betegen otthon maradtak, Csépányi Zalán még előző nap lázas volt, de eljött, Benkovics Gábor pedig nagy valószínűséggel térdműtét előtt áll, de hősiesen kiállt játszani, fájdalmait leküzdve. Ezen kívül még Petrin Richárd, Szabó Péter és Szabó Martin személyeiben három fontos cserejátékosunkat is nélkülöznünk kellett… szóval eléggé megtépett csapattal érkeztünk.

És éppen ezért nagyon meg kell dicsérni a fiúkat. Kikaptunk, de büszkén jöhettünk haza. Mindenki érezte, hogy jól teljesítettünk a körülményekhez képest. Nagyon jó volt a küzdőszellem a csapatban, mindenki a kifulladásig beleadott mindent, igyekeztünk fegyelmezetten támadni és védekezni is.

Bak Máté 40 pontja és 25 lepattanója említést érdemel, teljesen dominált a kosár alatt. Zóna ellen játszottunk, Mátén gyakran kettő, néha három védő is lógott egyszerre.

Sokat tanultunk ezen a meccsen arról, hogy akkor is, ha a „sztárok” hiányoznak, okos csapatjátékkal és kemény védekezéssel képesek vagyunk versenyben maradni jó ellenfelek ellen is.

You must be logged in to post a comment Login