Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

2017.01.07. -PMKSZ U15 lány forduló Gödöllő

Attila beszámolója:

Erős, izgalmakkal teli fordulón vagyunk túl. Az ellenfelekről szinte semmit sem tudtam, csak a korábbi eredményekre támaszkodva igyekeztem befolyásolni a mérkőzéseket.

csapat

BKGDSE – Dunaújvárosi Vadmacskák 70 – 48 (18 – 11, 17 -14, 18-15, 17 -8)

Első ellenfelünk a BKGDSE csapata volt. Tőlük az első fordulóban már vereséget szenvedtünk, de bennem is és a lányokban is égett a vágy, hogy bebizonyítsák mennyit fejlődtek az utóbbi időben.

Ez számomra is meglepő volt, mert mind a két ötösünk maximálisan hozta a tőlük elvárhatót, és végig az első félidőben egy szinten voltunk ellenfelünkkel. Nem is nagyon volt miért időt kérni,  mert ezt megtette ellenfelünk edzője,  aki látta mennyit fejlődtünk ezen időszak alatt. Szépen lőttük fel a labdát indításokból, és a betöréseinket is rendre be tudtuk fejezni. Talán a második negyed vége sikerül kicsit gyengébbre, de így is csak 9 ponttal maradtunk el. Sajnos a második félidőben mikor mindkét csapat a legerősebb ötösét küldte pályára, kijött a különbség.  A szigetszentmiklósi alakulat sokkal erőszakosabban támadta gyűrűnket, jobban ki is használták a testi erejüket és rendre leütköztek minket, amit mi kevésbé jól bírtunk. Ami viszont dicséretes volt, hogy az egész csapat szemében látszott a küzdeni akarás. Voltak nagyon szép periódusaink, ami legfőképp védekezésünkben mutatkozott meg. Szó szerint kitéptük ellenfelünk kezéből a labdát.  Jó volt látni ezt a harciasságot a lányoktól, le a kalappal előttük. A végére ugyan fejben elfáradtunk, de így is meglett a kitartó munka eredménye, mert jóval kevesebb lett a két csapat közötti különbség, mint az előző alkalommal, és ez az egész csapatott dicséri.

Pontszerzők: Hutterer Hella: 16 p, Kovács Adél: 8 p, Molnár Zsófia: 7 p, Kozma Nelli: 6 p, Sinkó Gabriella: 4 p, Czikle Szabina: 3 p, Kósa Zsófia: 2 p, Meder Szandra: 2 p, Kapusi Iza: -, Ocztos Rebeka: – .

nelli

Gödöllői SK – Dunaújvárosi Vadmacskák 77 – 41 (14 – 10, 19 – 14, 27 – 9, 17 – 8)

A második mérkőzésünket megelőzően volt egy meccs pihenőnk, ami így utólag nem volt jó nekünk.

Azért mondom ezt, mert ez alatt az idő alatt a lányok fejben leeresztettek, talán sokat is ettek, s még az is lehet, hogy a telefonozás is sok volt, ami kizökkentette őket a mérkőzés hangulatából.

A meccset még nem is kezdtük olyan rosszul, hiszen az 5. percig mi vezettünk és ellenfelünk edzőjének kellett hamarabb időt kérnie, hogy rendezzék soraikat. Ez után viszont fej – fej mellett haladtunk végig. A második negyed ugyanígy zajlott, mint az első. Itt ki kell emelnünk, hogy nagyon szépen és agresszívan védekeztek a lányok. Visszaértünk védekezni, jól szedtük a lepattanókat, és jól működött a palánk alatt a „légvédelmünk” is, hála magas embereinknek.

A második félidőben viszont minden megváltozott, idegesen és kapkodva játszottunk. Siettettük a támadásainkat és rendre lemaradtunk az ellenfél gyorsindításairól is. A védelmünk is egy kicsit „átjáróházra” kezdett hasonlítani, nem pedig szoros védekezésre. Időkérésekkel próbáltuk ezt orvosolni, de itt látszott igazán, hogy a lányok mennyire elfáradtak fejben. Ez nem az ő hibájuk, szerintem inkább az ő generációjuk sajátossága, mert más csapatoknál is megfigyeltem már ezt a jelenséget. Több cserével próbálkoztunk, hátha sikerül megtörni a rossz szériát, de nem ment. Viszont dicséretes volt, hogy a lányok nem adták fel, és ugyanúgy próbálkoztak, mint előtte. Jó volt látni, ahogyan küzdöttek. Végre Rebekának is sikerült feliratkozni a pontdobók közé, aminek nagyon örült ő is és persze az egész csapat.

A végeredmény ugyan nem lett túl szép, de szerintem a lányok sokat fognak fejlődni, és én biztos vagyok benne, hogy a következő fordulókban ennek meg is lesz az eredménye.

Pontszerzők: Hutterer Hella: 11 p, Sinkó Gabriella: 7 p, Kozma Nelli: 6 p, Czikle Szabina: 5 p, Molnár Zsófia: 4 p, Kósa Zsófia: 4 p, Kovács Adél: 2 p, Ocztos Rebeka: 2 p, Meder Szandra: – , Kapusi Iza: -,

hella

You must be logged in to post a comment Login