Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 – újabb győzelem / FMKSZ – végre győztünk!

2016-12-10 Dunaújváros, PM Kadet Bajnokság

Dunaújvárosi Sárkányok U16 – Albertirsa SE 115-56 (22-11, 34-11, 29-18, 30-16)

Kezdők: Bozsik 27/12, Csépányi 18, Matucza 32/3, Szabó Péter 2, Bak 20. Cserék: Petrin 12, Tarczal 2, Nagy 2, Parádi, Benkovics, Borbély

2016-12-12 Székesfehérvár, FMKSZ Felnőtt Bajnokság

Kinxtown – Dunaújvárosi Sárkányok 64-68 (15-15, 16-17, 16-14, 17-22)

Kezdők: Bozsik 7, Csépányi 29/3, Matucza 8, Varga 9, Bak 6. Cserék: Petrin 5, Benkovics 2, Nagy 2, Katona, Jiling, Szabó Martin.

Beszámoló:

U16-os csapatunk tovább zakatol a Kadet bajnokságban, Albertirsa ellen simán győztünk. Nagy öröm ezen kívül, hogy végre sikerült győznünk felnőttek ellen is az Fejér Megyei Bajnokságban.

Az első mérkőzés szombaton volt, hazai pályán az Albertirsa ellen. Nincs miről nagyon beszélni: egyértelműen mi voltunk a jobb csapat. Egészpályás védekezést gyakoroltunk végig. Amikor az ellenfélnek sikerült átpasszolni rajtunk a labdát, dobtak egy kosarat. Amikor nem, leindítottunk, és mi dobtunk. Szerencsére ezt a csatát mi nyertük 2:1 arányban, ahogy az eredmény is mutatja. Ki kell emelni Benkovics Gábort, aki térdproblémája ellenére képes volt adni 5 percet, és ez alatt az idő alatt az ő védekezésének köszönhetően raktuk el a meccset a második negyedben.

Külön öröm volt még ezen a meccsen, hogy a fiúk a meccs végén összedolgoztak azért, hogy Tarczal Bálint is dobhasson kosarat. Gratulálunk Bálintnak!

A második mérkőzés már jobban érdekelt minket. Az FMKSZ bajnokságban a még velünk megegyezően, győzelem nélküli Kinxtown ellen mentünk játszani Székesfehérvárra. Nehezen teljesítünk idegenben, mert ezek a mérkőzések hétköznap este vannak, egy nap suli után; a fiúk láthatóan fáradtak már este.

Nem játszottunk tehát jól, de így is sikerült kiharcolni a győzelmet.

Az első negyedtől a harmadik végéig szoros volt a meccs, 1-2 pont volt a csapatok között. Nem támadtunk jól, sok ziccert kihagytunk; ha azokat bedobjuk, 20 ponttal is nyerhettünk volna. Szerencsénkre Csépányi Zalánnak ment a játék, így Zalán hátára kapaszkodva támadtunk, és foggal-körömmel védekeztünk. A védekezésünkkel tényleg elégedettebbek lehetünk, a lepattanózást leszámítva; ott még sokat kell javítanunk.

A negyedik negyed előtt a Kinxtown 1 ponttal vezetett, és átálltunk egészpályás letámadásra. Ezt a fiúk szépen hajtották végre, volt belőle sok szerzett labdánk, és sajnos sok kihagyott helyzetünk is, de így is elég lett. Varga Ákos és Matucza Gyula dicséretet érdemelnek letámadó védekezésükért.

Gratulálunk a fiúknak, most már ténynek érezhetik, hogy képesek nyerni felnőttek ellen is. Reméljük, hogy mostantól magabiztosabban játszanak a hátralévő FMKSZ mérkőzéseken is!

You must be logged in to post a comment Login