Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 – Majdnem megvolt az első

U14 3. forduló PMKSZ Monor

Fájó vereség. Ez nem a mi napunk volt!

Tatai SE – Dunaújvárosi Sárkányok U14 57 – 55   (8 – 5, 9 – 21, 17 – 13, 23 – 16)

Monoron játszottuk soron következő fordulónkat. Nagyon vártuk, mert ez már egy olyan csoport volt, ahova mi is tartozunk. Sokat készültünk az utóbbi időben védekezésből és támadásból is.

Első mérkőzésünket a Tatai SE ellen játszottuk. Már az öltözőben átvettük a srácokkal, hogy mit kellene játszanunk. Tartottuk is magunkat a megbeszéltekhez, s mind a két ötösünk hozta a kötelezőt; sikerült 9 pont előnnyel fordulnunk a második félidőre. (17-26)

Szépen sikerültek a leindításaink, de a ziccerekkel ezen a napon valahogy hadilábon álltunk (nem számoltam, de vagy 20 közeli dobásunk is a gyűrű mellett landolt).

A második félidőben a Tata és mi is a legerősebb ötösünkkel mentünk fel, hiszen a szabályok megengedik. De valami homokszem kerülhetett a gépezetbe, mert azt, amit az előző félidőben mutattunk, már nem tudtuk megvalósítani. A védelmünk átjáró ház lett, a ziccereinket még mindig nem sikerült bedobálnunk, a támadásainkat elkapkodtuk, és nem játszottuk a szervezett támadójátékunkat, amiből az elején sikeresek voltunk. Rengeteg volt az eladott labdánk is.

Az ellenfél 7-es és 4-es játékosát pedig nem sikerült megfékeznünk és sorba dobálták be a sima ziccereiket. Emiatt mi kapkodva és idegesen kezdtünk játszani. Ugyan a harmadik negyed végén még mindig nekünk állt a zászló, de nem tudtunk élni a lehetőséggel. Ami a legfájóbb az egészben, hogy fél perccel a vége előtt még mi vezettünk két ponttal. Kaptunk két gyors kosarat, amire nem tudtunk reagálni. A végén még volt egy lehetőségünk az egyenlítésre, de nem tudtunk élni vele. Így kétpontos vereséget szenvedtünk el egy nyerhető mérkőzésen.

Pontsz.: Gönczi Csanád 17/3 pont, Pölöskey József 14 pont, Kőhalmi Kálmán 8 pont, Morva Bence 5 pont, Orbán Soma 4 pont, Csépányi Olivér 3 pont, Kernács Pál 2 pont, Siba Donát 2 pont, Talpai Viktor, Majdán Máté.

betores

Dunaújvárosi Sárkányok U14 – Monori SE 41 -82    (12 – 24, 10 – 20, 15 – 22, 4 – 16)

Próbáltuk elfelejteni az előző mérkőzés viszontagságait, és tiszta lappal felállni a második meccshez. A srácokkal megbeszéltük az elkövetett hibákat, és szerettünk volna javítani.

A Monori SE hasonló játékerőt képviselnek, mint mi, ha jó napunk van. De ez a nap, mint már említettem, nem a mi napunk volt. Ott folytattuk vesszőfutásunkat, ahol az előző mérkőzésen abbahagytuk. Fejben és lábban is elfáradtunk. Voltak ugyan jó pillanataink: például amikor fegyelmezetten játszottunk támadásban, zárásokkal operálva simán eljutottunk a gyűrűig. Az persze más kérdés, hogy még mindig csak kerestük a dobóformánkat.

Védekezésben nem beszéltünk egymással, pedig edzésen sokat gyakoroltuk. Nem jöttek a besegítések, a lepattanókról pedig rendre lemondtunk.

Összességében szinte mind a négy negyedben 10 ponttal maradtunk alul ellenfelünkkel szemben.

Pontsz.: Gönczi Csanád 16 pont, Kőhalmi Kálmán 9 pont, Orbán Soma 6 pont, Pölöskey József 4 pont, Csépányi Olivér 2 pont, Talpai Viktor 2 pont, Morva Bence 2 pont, Siba Donát, Majdán Máté, Kernács Pál.

Megtanultuk, hogy még több alázattal kell edzenünk, a védekezést még mindig rengeteget kell gyakorolnunk, és támadásban pedig arra kell építenünk, amiben jók vagyunk.

Szerintem a srácok is látják, hogy jó irányba haladunk, és a következő fordulóban már a győzelem lesz a cél.

Morva Bencének pedig nagy gratuláció, mert első U14-es tornáján nagyon szépen helyt állt.

Attila

You must be logged in to post a comment Login