Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U11 Szelek – Az Új Remény

2016-12-11 Dunaújváros, Országos Kenguru Bajnokság

Újvárosi Szelek – DKKA Villámok 45-41

Csapat és pontok: Bíró-Juhász Marcell 17, Bödei Marcell 8, Pfeffer Viktória 6, Köller Mónika 5, Tóth Csongor 4, Szalai Lili 2, Tükör Dávid 1, Polák Petra 1, Nagy Róbert 1, Magyaródi Milán, Kiss Barnabás

Újvárosi Szelek – Velencei Gézengúzok 18-55

Csapat és pontok: Bíró-Juhász Marcell 6, Bödei Marcell 4, Pfeffer Viktória 3, Szalai Lili 2, Köller Mónika 1, Tóth Csongor 1, Polák Petra 1, Nagy Róbert, Tükör Dávid, Kiss Barnabás, Magyaródi Milán

Beszámoló:

…végtére is, 9-10 évesekről beszélünk.

Már annak is örül az ember, ha lelkesen küzdenek ebben a korban. A múlt vasárnapi meccsek mutatják, hogy azért lehet nekik egy s mást tanítani is. A gyerekek láthatóan jól érezték magukat, akartak nyerni, ami, az elejétől végig szoros, Villámok elleni első meccset nagyon izgalmassá tette (45-41).

A másodikon is, úgy érzem, tisztességgel helyt álltunk az egyértelműen képzettebb Velencei Gézengúzok ellen, amíg az erő, a figyelem tartott (18-58).

Láttam éber védekezést (Viki, Móni, Barnus), remek gólpasszokat (Csongi, Viki, Robi, Bödei Marci), küdzést, kitartást (Robi, Milán) és egy kivételes teljesítményt Bíró-Juhász Marcitól, aki nagy biztonsággal kezeli a labdát, mozog vele. Jól lát és remekül helyezkedik a pályán, és nemcsak tudja, mire számíthat a ziccerben utána loholó, nála gyorsabb védőtől, de figyel az időkéséreknél, és higgadt és helyes döntéseket hoz. Még a játékfelügyelő is elismerően nyilatkozott róla.

Most kicsit pihenhet mindenki, aztán megint nekiugrunk remélve, hogy a kellemes élmények maradandó nyomot hagynak a gyerkőcökben.

You must be logged in to post a comment Login