Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

NB2 – Egy lépés előre

Soproni Tigrisek- Dunaújváros – férfi NB2

Péntek este, igen hosszú út után Sopronban léptünk pályára. Egy otthonos, kicsit sötét, és nagyon alacsony plafonú pályán kezdtük a bemelegítést, ami végre jól sikerült, a meccs kezdetén nem aludtunk el, és az első pillanattól kezdve meccsben voltunk.

Sajnos eltiltás és egészségügyi probléma miatt most sem tudtunk teljes csapattal kiállni, így folyamatosan alacsony sorral voltunk fenn, Attilát pedig rengeteget kellett játszatnunk. Mégis az kell, mondjam, sikerült nagyon jól helyt állnunk, játékban előre lépnünk.

 1. negyed

Picit kerestük a helyünket a pályán. A Sopron zónával kezdett, amit átdobtunk, így hamar átálltak emberfogásra. Sajnos volt egy rövidzárlat, zsinórban 8 pontot kaptunk, de utána szépen összekaptuk magunkat. 23-13

 2. negyed

Egyre jobban belerázódtunk a mérkőzésbe. Ugyan sikerült egy gyenge kezdést produkálni, aminek fő oka, hogy nem sikerült rendezetlen védekezésnél az embereket elosztani, de a negyed második felében sikerült egy igen hatékony ötöst felállítani, akik védekezésben és támadásban is eredményesek voltak. Ezt a negyedetet nagyobb önbizalommal és koncentrációval meg lehetett volna nyerni.

3. negyed

Szünetben megbeszéltük, hol lehet a Sopront támadásban megfogni. Ennek az eredménye csodálatos kettő-kettők voltak, és 11 pont Attilától. Viszont semmi mást nem tudtunk hozzátenni, valamint a szokásos védekezési rövidzárlat. Azzal a különbséggel, hogy most egy csere után senki nem érezte magáénak az újonnan pályára lépőt. Ebben a negyedben sajnos kicsit megcsúsztak a játékvezetők is, akik amúgy nagyon jó felfogásban és jól vezették a mérkőzést, de sajnos négy alkalommal is tévesen itéltek a kárunkra. Ez nagyon megfogta a játékrész második felét. Ezt a negyedet is megnyerhettük volna.

 4. negyed

Becsülettel mentünk előre, de lassacskán elfáradtunk. Nagy kihagyásunk ugyan nem volt, de extrát sem tudtunk húzni, aztán az addig kevesebb lehetőséghez jutókat küldtem pályára, a sérüléssel bajlódók pedig pihenhettek. 22-12

 

A Sopron egy nagyon kulturált csapat volt, és tisztán játszottak, az ilyen meccsekért érdemes kosarazni.

Újabb hibákat sikerült felismerni a játékunkban, bízunk benne, hogy a heti munkával ezeken is tudunk javítani, és a Zalaegerszeg csapata ellen ennél is szorosabb mérkőzést fogunk tudni játszani.

Soproni Tigrisek- Dunaújváros NB2 82-51

Pontszerzők: Drab Attila 19 p., Tóth Krisztián 13 p., Boda Gábor 9 p., Veszprémi Zsolt 9 p., Czégány Csaba 1 p.

Molnár Tamás

edző

You must be logged in to post a comment Login