Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

FMKSZ – Szép teljesítmény, amíg bírtuk

2016-12-08 Dunaújváros, FMKSZ Felnőtt bajnokság

Dunaújvárosi Sárkányok – Tech Lingua 57-94 (14-21, 15-19, 19-23, 9-31)

Kezdők: Bozsik 5, Csépányi 12/6, Matucza 15, Varga 6, Bak 13. Cserék: Petrin 6, Nagy, Szabó Péter, Jiling, Katona

Összefoglaló:

Három negyeden keresztül talán legjobb teljesítményüket nyújtották a fiúk a bajnokság egyik erősebb csapata ellen. Összeszedett védekezéssel, fegyelmezett támadással egészen a negyedik negyed elejéig még a meccsben voltunk. Sajnos ekkor irányítónk kiborult, és így a játékunk is. Cseréink is sok percet kaptak, hogy gyakoroljanak, tapasztalatot szerezzenek az U16-os bajnokságra.

Ezen kívül nincs nagyon miről beszámolni. Szépen, felállásokkal játszottunk. Agresszívan, keményen védekeztünk. Megvolt a kommunikáció. A kinti dobások nem nagyon mentek, dehát 15-16 éves fiúkról van szó; még gyakorolni kell, javítani a technikán.

Sokkal fegyelmezettebb teljesítményt nyújtottunk, mint eddig, nem kapkodtuk el a befejezéseket. Varga Ákosnak voltak gyönyörű ziccerei, Csépányi Zalán jó védekezést mutatott, Matucza Gyula mindig veszélyes volt a betöréseivel. Gyuszinak még hozzá kell rakni a játékához azt is, hogy kipasszolja a labdát, ha nincs helyzet. Egyébként nem panaszkodhatunk semmire.

A negyedik negyed 1. percében még csak 13 ponttal ment az ellenfél. Ekkor sajnos Bozsik Vilmos rövidzárlatot kapott, kijelentette, hogy ő semmire nem jó, és megszűnt működni. Így a meccset feladtuk, és inkább a cserék kaptak sok percet, hogy gyakorolhassanak.

Nem baj; a fiúk még éretlenek, és kétségkívül érettebbek lesznek. Amit az első három negyedben mutattak fantasztikus volt, és ha ezt elő tudjuk hozni minden meccsen, nem csak az u16-os bajnokságban leszünk sikeresek, de felnőttek ellen is győzni fogunk.

You must be logged in to post a comment Login