Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 – Könnyű hazai győzelem

2016-11-26 Dunaújváros, PM Kadet Bajnokság, 4. mérkőzés

Dunaújvárosi Sárkányok U16 – PARTHUS KSZ 138-24 (35-7, 32-4, 31-3, 40-10)

Kezdők: Bozsik 16/9, Csépányi 14, Matucza 22, Petrin 9, Bak 35. Cserék: Benkovics 12, Katona 12, Jiling 10, Szabó 4, Nagy 4

Összefoglaló:

Előre csak annyit tudtunk az ellenfélről, hogy eddig háromszor kikaptak, de nem túl sokkal. Pl. 20 ponttal kaptak ki a Dunaharasztitól, akiket mi 18 ponttal vertünk meg. Fegyelmezett védekezéssel sok könnyű kosarat szereztünk, mindenki sok játékidőt kaphatott.

Az első félidőben az egészpályás védekezésünket gyakoroltuk, a második félidőben a félpályásat. Mindkettő jól működött egy jóval gyengébb csapat ellen. Mindenki dicséretet érdemel a játékáért, nem volt érezhetően gyenge pont a csapatunkban.

Az utóbbi időben a fegyelem, illetve a fegyelmezetlenség volt téma az edzéseken. Nem úgy, hogy az edzéseken szórakoznak a fiúk, hanem hogy a játékunkban nem mindig teszünk meg mindent a stratégiánk betartásának érdekében. Nem játszunk jól 40 percen keresztül, hanem csak időnként. Ezért elégedett voltam ma, hogy annak ellenére, hogy már korán eldőlt a meccs, mindenki tartotta magát a megbeszéltekhez, és végig küzdött.

A nagyképűség előjött a meccs vége felé, ezért a fiúk a következő edzéseken nevelésre fognak szorulni. Szerdán sokkal nehezebb ellenfél várható Esztergomban.

You must be logged in to post a comment Login