Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U13 fiú – Edzőmeccs Sárbogárdon

Edzőmeccs Sárbogárdon

U13-as csapatunk magja Kovács Adéllal, az u13-as lány csapat szupersztárjával kiegészítve a Sárbogárd KC csapatánál vendégeskedett. Az ellenfél részben kezdő játékosokból áll, viszont 14 éves játékosok is vannak a csapatban, így komoly kihívással néztünk szembe.

Az első félidőben kicsit tartottunk a ”nagy fiúktól”, megszeppenve és távolságot tartva védekeztünk. A támadások kapkodóak voltak, a csapatjátékból sem sok valósult meg. Az első negyedben 2 pontot sikerült dobni, 14 ellenében.

A második negyedben már koncentráltabban és akaratosabban játszottunk, 7:0- ás rohammal kezdtünk. Majd itt is, ott is esett pár kosár és a félidei szünetre 9 pont volt a különbség.

A második félidőben láttam azt a küzdést a pályán, amit szerettem volna az elejétől kezdve. Már nem tartottunk a nagyoktól, mindenki futott vissza védekezni, segítettek egymásnak, és támadásban mentünk előre, néha talán fejetlenül is. Sok helyzetet alakítottunk ki, amiből sajnos maradt ki dobás bőven. Ennek a negyednek a vége 12:12 lett, így maradt a 9 pontos különbség.

Az utolsó negyedben a játékperceket egyenlően osztottuk el, és öröm volt látni az akarást. Jó védekezés mellett, sok jó döntést hoztunk, szép indítások, és jó befutások eredménye az volt, hogy 16:7- re megnyertük a negyedet és ezzel döntetlent értünk el.

A hosszabbításban is feleztük a játékidőt. Itt sok hiba történt a befejezéseknél, de szuper volt, hogy mindenki meg akarta nyerni, nem a másikra tolta a felelősséget. Végül 2 bedobott büntető volt a vesztünk, amire 3 kihagyott dobással tudtunk csak válaszolni.

A második félidei játékot hosszú távon szeretnénk fenntartani, ezzel csodás szezon elé nézünk.

Pontszerzők: Kovács Adél 10 p., Morva Bence 10 p., Krizsán Balázs 6 p., Homolya Zoltán 6 p., Kovács Máté 4 p., Kovács Márk 4., Szemenyei Levente 2 p., Siba Donát 1 p.

Molnár Tamás

Edző

You must be logged in to post a comment Login