Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

NB2 – elúszott egy nyerhető meccs

Dunaújváros NB2- Siófoki Kosársuli

 Kicsit nehéz erről a mérkőzésről mit írnom. Gratulálok az ellenfélnek, mert saját eszközeivel legyőzött minket hazai pályán, büszke vagyok a saját csapatomra, mert minden problémára tudtunk reagálni, dühös is vagyok, mert komoly butaság miatt elveszítettük az egyik játékosunkat és az addig felépített védekezésünk és támadásunk is összedőlt. Pedig nagy lépést tettünk a mai meccsen (és az elmúlt edzéseken is) abba az irányba, hogy komplett csapatként védekezzünk és támadjunk.

action

1. negyed

Igazán nem volt értékelhető, gyors pofonváltás volt a két csapat között. Rendes védekezés, és rendes támadás sem volt. Ahogy esett, úgy puffant. Időkéréssel és cserékkel sikerült kicsit gatyába rázni a Fiúkat, de áttörést ez sem hozott. 15- 21

 2. negyed

Az ellenfél konkrétan a mi hibáinkból élt. A védelmükön úgy mentünk át, ahogy akartunk, de minden kihagyott dobás után gyorsindításból kosarat kaptunk. Rutinosabb játékosokat cseréltünk be, ezzel a leindításokat megakadályoztuk, de valahogy a támadásaink is lassultak. A negyed második felére kezdett mégis összeállni úgy a védekezésünk, mint a támadásunk. 26- 35

3. negyed

Öröm, bánat és düh egy felvonásban. Támadásban folyamatosan javultunk, ez némileg elvette a koncentrációt a védekezésről. De az ellen zónáját nagyon jól ziláltuk össze. Kapaszkodóban voltunk, és csapatként, megfelelő összjátékkal értük el mindezt. 50- 56

 És ekkor az addigi vélt, vagy valós (és ez teljesen lényegtelen) játékvezetői hibákért cserébe, Tímár Zoltán nem éppen Kazinczy díjas mondatokat eresztett szabadjára, amiért a szünetben kiállították.

4. negyed

Védekezésünk és támadásunk is megérezte Tyson hiányát, így az utolsó percekben a Siófok már fiatalabb játékosait küldhette pályára. Drab Attila kipontozódott, ezek után még egy technikai hibát is összeszedett, ami szintén nem elfogadható, és igen nagy butaság volt.

Következő állomásunk Pécs, ahol egyik centerünk nélkül, hosszú utazás után és egy dolgos hét végén kell pályára lépnünk. Így a heti teendőnk nem lehet más, mint a mai jó megmozdulásokat kiemelni, és azt állandósítani. A nehézségből kell erőt merítenünk, és azzal a tudattal pályára lépni, hogy már jó úton járunk.

Dunaújváros NB2- Siófoki Kosársuli 66-75

Pontszerzők: Tímár Zoltán 13 p., Boda Gábor 10/6 p., Drab Attila 10 p., Veszprémi Zsolt 9/3 p., Varga Ákos 8/6 p., Tóth Krisztián 8 p., Molnár Péter 6 p., Ármos Tamás 2 p.

Molnár Tamás

edző

 

You must be logged in to post a comment Login