Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 – Győzelem az első meccsen

2016-10-25 Kiskunlacháza, PM Kadet bajnokság, 1. forduló

KLIKK Zsiráfok SE – Dunaújvárosi Sárkányok 75-92 (11-21, 21-32, 25-19, 18-20)

Kezdők: Bozsik 15, Benkovics 8, Csépányi 24/3, Matucza 4, Bak 23. Cserék: Petrin 16, Szabó 2, Jiling, Nagy, Tarczal

Összefoglaló:

Végig vezetve győztünk a keményen küzdő kiskunlacházaiak ellen. Az első negyedben elszöktünk 21:5-re, s ezután az ellenfél soha nem került 10 pontnál közelebb. Ennek ellenére, nem lehetünk elégedettek, a védekezésünk borzalmas volt, és támadásban is sokkal többet kell egymással együtt játszanunk.

Talán az igazság az, hogy miután négy mérkőzést már játszottunk felnőttek ellen, ahol követelmény a fegyelmezettség, csak azért, hogy ne verjenek teljesen agyon minket, a gyerekek annyira megörültek, hogy végre az ellenfél is 15-16 éves, hogy egyszerűen megkergültek. Tény, hogy például Bozsik Vilmos akkor verte meg 1:1-ben az emberét, amikor csak akarta. És látszólag mindig akarta, ami nem teljesen optimális; egy irányítónak kicsit önzetlenebbül kellene játszani.

Tehát kosarat akkor dobtunk, amikor akartunk. Nehéz dolgunk volt a hazai csapat palánkjaival, a fiúk már a bemelegítésnél panaszkodtak rájuk, és mivel ezt ott bebeszélték maguknak, a mérkőzésen már képtelenek is voltunk betalálni távolabbról. Kivétel ez alól Csépányi Zalán, aki nagyszerű támadó játékkal kápráztatott minket.

Viszont a védekezésünk ismét gyenge volt. Lehet, hogy a már jól ismert „úgyis nyerünk” alapon, de lustán védekeztünk, nem szedtük a lábunkat, minket is egyszerűen vertek lefordulásokkal, és a besegítés gyakran későn jött. Ezeket az alapvető dolgokat, valamint a kommunikációt csütörtökre rendbe kell szedni, mivel akkor a felnőtt bajnokságban a tavalyi bajnokot fogadjuk hazai pályán.

Gratulálunk a fiúknak, mert megérdemelten győztek, megmutatták, hogy képesek nagyon gyors tempóban játszani, néha szinte túl gyorsan, és ez végül is jó jel, mivel ezt gyakoroljuk.

Külön öröm volt, hogy mindenki kapott lehetőséget a pályán, az újoncok – Jiling Ottó, Nagy Milán, Szabó Martin, Tarczal Bálint – is játszhattak fontos perceket.

You must be logged in to post a comment Login