Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U15 lány – Nekivágtunk!

2016 október 22., Dunaújváros – Pest Megyei Lány Serdülő Bajnokság

Dunaújvárosi Vadmacskák – Atomerőmű SE 10-123 (0-60, 4-22, 0-22, 6-19)

Pontsz.: Fekete Celestina 4, Hutterer Hella 2, Czikle Szabina 2, Molnár Zsófia 2

BKGDSE – Dunaújvárosi Vadmacskák 77-18 (20-5, 22-0, 21-11, 14-2)

Pontsz.: Hutterer Hella 9, Czikle Szabina 6, Molnár Zsófia 3

Beszámoló:

Elindult az U15 lány csapatunk is a PM Serdülő Bajnokságban. A lányok szinte mind teljesen kezdők. Van, aki még csak egy edzésen volt, és négyen a mérkőzés előtti napon lettek leigazolt játékosok. Természetesen nehéz dolguk volt, de küzdelemből jelesre vizsgáztak!

Szerintem edzőként nem kérhetünk a játékosoktól többet, minthogy adjanak bele mindent, és igyekezzenek végrehajtani az edzésen gyakoroltakat. Mivel az utóbbiból még kevés van, az előbbin volt a hangsúly szombaton. Nem panaszkodhatunk.

Az első mérkőzés az erősebb paksi lányok ellen volt, akik aztán a BKGDSE-t is 99-23-ra verték. Lehet, hogy hiba volt a kulcsi lányokból álló ötösünket küldeni a pályára először. A logika emögött az volt, hogy ne szorongjanak a padon egy negyedet életük első mérkőzésén, hanem essenek túl rajta gyorsan, és a második negyed alatt dolgozzák fel. A lányok tényleg nagyon küzdöttek, próbálták felfogni, hogy mi történik, de esélyük sem volt. (0-60)

Ezután már nem volt annyira rossz a meccs, hiszen egyik negyedben sem kaptunk, csak huszon-valahány pontot. Támadójátékunk ugyebár még nagyon nincs. Többen annyira edzetlenek még a csapatban, hogy minden ütem és irányváltásnál összeesnek, mert egyszerűen összecsuklik alattuk a lábuk, nincs erejük egyensúlyban tartani a testüket.

A második mérkőzés tehát a BKGDSE ellen volt, és eléggé leeresztetten kezdtünk. De ahogy haladtunk a mérkőzéssel, annál inkább kezdtek el küzdeni a lányok, és nekem öröm volt, hogy hárman is kipontozódtak. Minden labdát meg akartunk szerezni, nagyot küzdött a csapat.

Nagyon sokat tanultunk ma, és remélhetőleg ezt az új tudást és küzdőszellemet magunkkal visszük a következő fordulóra is.

A három besegítő U13-as lánynak is szerintem nagyon jó tapasztalat volt a mai mérkőzés, hogy érezhették: ha mindent beleadnak, simán képesek keménynek lenni és versenyezni sokkal nagyobb lányokkal is.

You must be logged in to post a comment Login