Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

NB2/HEPP Kupa – kikaptunk az NB1/B-s Bonyhádtól

2016-10-07, Dunaújváros, HEPP Kupa 1. forduló

Dunaújváros – Metal-Work Bonyhádi KSE: 82-130 (21-38, 20-32, 17-35, 24-25)

Kezdők: Veszprémi Zsolt 8/3, Varga Ákos 6, Ármos Tamás 8, Tímár Zoltán 5, Drab Attila 18. Cserék: Tóth Krisztián 33/9, Molnár Tamás 2, Vígh Zoltán 2, Boda Gábor (nem lépett pályára)

Összefoglaló:

Óriási kihívás volt nekünk egy olyan csapat ellen játszani, mint a Bonyhádi KSE. Ellenfelünk 2013/2014-ben megnyerte az NB1/B-t, s szinte minden évben a magyar másodosztály legjobbjai között szerepelnek. Látványos játékkal, sok zsákolással szórakoztatták a kilátogató szurkolókat.

Ez volt csapatunk második hivatalos mérkőzése valaha. Előre tudtuk, hogy ellenfelünk magasabb, gyorsabb, atlétikusabb lesz nálunk. Előre sejtettük, hogy egészpályás letámadással fognak védekezni, nyomást gyakorolva a labdafelhozatalunkra. Így is, egyszerűen egy sokkal jobb csapat ellen nem voltunk képesek megoldani, s rengeteg eladott labdáinkból nagyon sok pontot kaptunk.

A bonyhádiak védekezésének köszönhetően gyors, „kosáresős” mérkőzés alakult ki. Egészen az első pillanattól az utolsóig, szinte kicsit lenézően csapdáztak egészpályán, gyakran három emberrel is, rendkívül agresszívan. A mi csapatunk csak hétszer faultolt, ami kevés, ők tizenötször; ez az arány azért is alakult ki, mert kosaraikat általában labdaszerzés utáni leindításokból dobták, és nem volt esélyünk visszaérni.

Amikor viszont sikerült áttörnünk a csapdáikon, szépen megoldottuk a helyzeteket. Megtaláltuk az üres embert, Drab Attila pedig a támadó lepattanókért óriásit küzdött. Fantasztikus volt Tóth Krisztián teljesítménye is: 33 pontig jutott pontos távoli dobásaival, de a kosár alatt is többször látványosan rakta vissza a lepattanó labdát.

A teremben nagyon jó volt a hangulat. Köszönjük szurkolóinknak, hogy az eredménytől függetlenül töretlen lelkesedéssel ünnepelték minden kosarunkat! Örülünk, hogy egy ilyen jó kosárlabda csapatot láthattak, mint a Bonyhád; ez városunkban még ritka!

Most október 29.-ig gyakorolhatunk, edzhetünk. NB2-es fordulónk lesz idegenben a Marcali ellen, ahol már a győzelemért fogunk hajtani!

A fényképeket külön köszönjük Kovács Adélnak, az U13-as Vadkutyák játékosának! Nagyon ügyes vagy, Adél!

 

You must be logged in to post a comment Login