Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

FMKSZ/U16 – HÁROM FANTASZTIKUS NEGYED

2016-10-27 Dunaújváros, FMKSZ Felnőtt Férfi Bajnokság

Dunaújvárosi Sárkányok – Ősfehérvár 46-86 (15-15, 14-26, 13-17, 4-28)

Kezdők: Bozsik 4, Csépányi 13/3, Varga, Petrin 1, Bak 18. Cserék: Matucza 8/3, Katona 2, Szabó Péter, Szabó Martin, Benkovics, Jiling.

Összefoglaló:

Nagyszerű első három negyedet produkáltak fiaink a tavalyi bajnokcsapat ellen. A 3. negyed végén 42-58 volt az állás. Az utolsó negyedet inkább azzal töltöttük, hogy panaszkodtunk a játékvezetésre, egymásra, bármire, csak már ne kelljen odafigyelni a játékra; elfáradtunk.

dscn4584

Csak még egy negyedet kellett volna ugyanolyan fegyelemmel kihúzni… és felejthetetlen lett volna a meccs.

Ma összeállt a kép. A védekezés, amivel az utóbbi időben szenvedtünk, hirtelen működött. Beszéltek a fiúk, segítettek egymásnak, kint volt a kéz… valami leesett. Pedig oldalról nem kellett őket irányítani különösebben.

Az első negyedben emberfogás ellen kellett játszanunk. Kicsit kapkodva kezdtük, de időkérés után elkezdtük passzolni a labdát. A védekezésünk agresszív volt, és a támadásaink is: ezen a mérkőzésen már tizenegyszer dobhattunk büntetőt, a korábbi 3-4-hez képest. Persze, az előző U16-os meccsen, tehát gyerekek ellen, 33-szor állhattunk a vonalra.

dscn4588

Sokat számított, hogy Matucza Gyula is úgy döntött, hogy ma keményen játszik. Amikor ő agresszívan támadja a kosarat és agresszívan is védekezik, sokkal jobb csapat vagyunk. Sokszor szabálytalanok is voltak vele, de a játékvezetők ritkán sípoltak a gyerekek javára. Ez van, ezzel együtt kell játszanunk felnőttek ellen.

A második és harmadik negyedben is határozottan, céltudatosan játszottunk. Bozsik Vilmos többször is megpörgette a védőjét, már sokkal magabiztosabb felnőttek ellen. Csépányi Zalán támadó játéka talán a legérettebb a csapatban. Bak Máté már kicsit betegen (mára már le is lázasodott), mégis 18 pontot és legalább ugyanannyi lepattanót szerzett, két méteres védők ellen. Varga Ákos védekezésben hatalmas teljesítményt nyújtott.

dscn4590

Nagyon fontos lesz most, hogy a következő meccsen is ilyen alázattal, ekkora erőbedobással játsszunk, és hogy bírjuk 40 percen keresztül. Akármi is van, nem szabad ennyire szétesni az utolsó negyedre.

Az első hármat viszont visszük magunkkal.

You must be logged in to post a comment Login