Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

Fejér megyei felnőtt – fejlődünk, de az ellenfél még túl erős

2016-10-13, Dunaújváros, Fejér Megyei Felnőtt Kosárlabda Bajnokság

Dunaújvárosi Sárkányok – Vadmalacok 72-130 (18-34, 12-23, 21-27, 21-46)

Kezdők: Bozsik 8/6, Petrin 8, Varga 10/3, Csépányi 18, Bak 22. Cserék: Benkovics 6, Szabó, Katona.

Beszámoló:

Ismét nehéz ellenféllel találkozott U16-os csapatunk. A Vadmalacok csapatában volt válogatott, NB1-es, és még egy aktív NB2-es játékos is játszik. Ennek ellenére a fiúk szépen játszottak, a legjobb mérkőzésünket produkáltuk az eddigi háromból.

Az egyetlen dolog, amit sajnálok, hogy az utolsó percben már leálltunk, így a Vadmalacok a 39. és 40. perc között 15:0-ás rohammal végezte a meccset. Meg kell tanulni a fiúknak, hogy az utolsó pillanatig játszani kell, akkor is, ha már eldőlt a mérkőzés.

Ettől eltekintve, sokkal okosabban játszottunk, mint korábban. Bár az ellenfél védekezésben nem erőltette meg magát különösebben, a labdát jobban járattuk, türelmesebben játszottunk, mint az első két mérkőzésen.

Az eredmény lehetett volna szorosabb is; sok ziccert kihagytunk, a Vadmalacok pedig mindent bevágtak kintről. 16 hármast dobtak ellenünk, összesen 48 pont értékben.

A labdáson szorosabban kell még védekeznünk, a besegítéseinken is dolgoznunk kell. Az előbbiben Bozsik Vilmos példamutató, az utóbbi kategóriában Bak Máté példáját kellene a többieknek követni.

Egyébként ügyesek voltak a fiúk. Jelen volt a mérkőzésen a Fejér Megyei Kosárlabda Szövetség elnöke is, aki megdícsérte őket, hogy ilyen fiatal fejjel már milyen szépen képesek helyt állni felnőtt játékosok ellen.

Hétfőn új meccs a Konstruktor ellen Fehérváron, ahol gyakorolhatunk és fejlődhetünk tovább a hamarosan kezdődő U16-os bajnokságig.

Köszönet Ricsi anyukájának a fényképekért!

You must be logged in to post a comment Login