Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

NB2 – Szép teljesítmény az első felkészülési mérkőzésen

Lejátszotta első meccsét a Dunaújváros NB2-es kosárcsapat.

A százhalombattai csarnokba megérkezve kicsit megilletődött a csapat, amikor a megyei bajnoksághoz szokottak helyett, egy 13 fős, játékra kész -amúgy kedves és vendégszerető – Százhalombattával találkozott. Gyors öltözés után, még gyorsabb bemelegítés következett. Ezalatt a játékvezető páros gratulált csapatunknak, hogy Dunaújvárost újra felvittük a magyar kosárlabdázás térképére. Kiderült, 35 évvel ezelőtt ők is itt pattogtatták a labdát.

Feldobás után a battaiak tempósan lépdeltek el tőlünk, még rutinos játékosainkon is érződött, tele a gatya. A fiatalabbak be is vallották. Az első negyed végére 16- 4 volt az állás a vendéglátók javára.

Második negyedre sort cserélt az ellen, mi pedig a szünetben megbeszéltek alapján, az első holtponton túllépve és az izgalmat is magunk mögött hagyva elkezdtük pakolni a pontokat a táblára.

Oly annyira, hogy a félidőre 6 ponttal vezettünk.

29-35

29-35!

 Félidőben a védekezésünk átbeszélésére fektettük a hangsúlyt, de a battai első sorral (akik rutinos, összeszokott és kiváló kosarasok voltak) továbbra sem tudtuk felvenni a versenyt. Ugyanolyan verést, mint az első negyedben nem kaptunk, de az összeszokottság hiánya még nagyon érződött.

2

Molnár Tamás edző magyaráz

Az utolsó negyedben védekezést is váltottunk, két fajta zónát is kipróbáltunk, ahol még jobban érződött, keveset edzettünkmég együtt. A támadásaink stabilan adták a pontokat, viszün a védelmünk ennél nagyobb tempóban kapta, így a végeredmény 72- 65 lett a hazaiaknak.

3

Mérkőzés utáni pacsizás

Az öltözőben a gyors megbeszélést azzal zártuk, hogy mindenki bizakodó a jövőre való tekintettel, ha a kisebb sérülések elmúlnak és a most jelen nem lévő játékosainkkal kiegészülünk és erősödünk, akkor már az idei bajnokságnak is szép reményekkel futhatunk neki.

Természetesen a játék minden elemében fejlődnünk kell, kiváltképp a védekezésben (egyénileg és csapatban is), és az erőnlétünket is muszáj fejleszteni, hogy ne tudjanak a nagy létszámos csapatok felőrölni.

Köszönjük a Százhalombatta csapatának a lehetőséget, hogy céljainknak minden szempontból megfelelő edzőmérkőzést tudtunk játszani.

 

Molnár Tamás

Edző

 

You must be logged in to post a comment Login