Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

Köszönjük, Hankook!

Köszönjük a Hankook Tire Magyarországnak, hogy egyesületünk iskolákban végzett munkáját is támogatja!

A Hankook sajtóközleménye:

header

Ötven labdával segített a Hankook!

arany3b

 

A Hankook Tire Magyarország Kft. idén is segít a helyi amatőr és gyerek sportegyesületeknek. Az egyik támogatott az elsősorban gyerekekkel foglalkozó kosárlabda klub, a Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület..

 

Rácalmás, 2016. szeptember 13. – A sport és a mozgás az egészséges élet egyik alapvető alkotóeleme. A Hankook igyekszik dolgozóit is motiválni arra, hogy minél több időt töltsenek mozgással – azonban a legfontosabb mégis az, hogy gyerekkortól kezdve épüljön be a sport az emberek életébe.

 

Épp ezért sok éves hagyományt folytatva idén is az amatőr és a gyermek sportegyesületek mögé állt a Hankook. A támogatás egyik kedvezményezettje a Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület lett, akik 350 ezer forint értékben 50 darab minőségi, terembe való kosárlabdát tudtak vásárolni.

 

Az egyesület dunaújvárosi általános iskolákkal közös programot is szervez, amelynek keretein belül alsó osztályos tanulók ismerkedhetnek meg a sporttal és tanulhatják meg az alapokat. Az iskolás foglalkozásokon körülbelül 300, 6-10 év közötti gyermek vesz részt.

 

A közös programnak köszönhetően pedig a Sárkányok úgy gondolták, hogy a néhol siralmas eszköztárral rendelkező iskolák rendelkezésére bocsátják a labdákat, így a Dózsa György Általános Iskola és a Szilágyi Erzsébet Tagintézménye, az Arany János Általános Iskola és a Petőfi Sándor Általános Iskola tíz-tíz vadonatúj kosárlabdával gazdagodott.

 

Képaláírás: Az Arany János Általános Iskola 3/B osztálya kosárlabda órán vesz részt – természetesen már az új labdákkal!

###

A Hankook Tire vállalatról

 

A Hankook Tire egyike az öt, a világon a legtöbb abroncsot gyártó globális vállalatnak. Innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok valamint az autósport számára (mind a pályás versenyeken, mind pedig ralin résztvevő csapatoknak).

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten már több mint 22.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központja és hét gyártóüzemének fejlesztésébe. A németországi Hannoverben működő Európai Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az termékeket, különös tekintettel az európai prémium autógyártók számára készülő első szerelésű (OE) abroncsokra.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Csehországban, Oroszországban, Törökországban, Svédországban és Lengyelországban vannak kereskedelmi képviseletei. A további európai országokban a cég termékeit regionális nagykereskedők terítik. A vállalat globális bevételének kb. 30 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg már több mint 3.300 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készülő termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is. A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az ISO 9001:2008., ISO/TSO 16949:2009. minőségi és az ISO 14001:2014. környezetvédelmi tanúsítvánnyal.

 

 

További információ: www.hankooktire-press.com és www.hankooktire-eu.com

Kapcsolat:

 

Hankook Tire Magyarország Kft. | Kommunikációs Osztály | 2459 Rácalmás, Hankook tér 1.

 

Roy Katalin

kommunikációs vezető

roykatalin@hankooktire.com

Serfőző Zsóka

kommunikációs asszisztens

Tel.: +36 25 556 091

zsoka.serfozo@hankooktire.com

Boda Bence

kommunikációs asszisztens

Tel.: +36 25 556 096

bence.boda@hankooktire.com

You must be logged in to post a comment Login