Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 – izgalmas szezonzáró!

2016-05-18 Dunaújváros, Pest Megyei Kadet Bajnokság 1-8 rájátszás

Dunaújvárosi Sárkányok U16 – Százhalombatta Batta Boys 71-73 (9-15, 21-10, 12-18, 20-19, hosszabbítás: 9-11)

Kezdők: Csépányi Zalán 26/3, Matucza Gyula 22, Bak Máté 6, Bozsik Vilmos 6/6, Varga Ákos 2. Cserék: Petrin Richárd 9, Szabó Péter, Benkovics Gábor.

13242339_851350084994337_2135268818_o

Beszámoló:

Nagyszerű mérkőzést produkáltak a fiúk az évzárón, ismét az egyik legjobb csapat ellen. A Százhalombatta valószínűleg a legmagasabb csapat a bajnokságban, több „toronnyal” is rendelkeznek. Csak a balszerencsén, na meg a rutintalanságunkon múlott, hogy nem a miénk lett a győzelem.

Sokkal jobban készültünk fel erre a meccsre, mint az előzőre. A fiúk is tisztában voltak az akkor elkövetett hibákra, és látszott, hogy ők is javítani akarnak. Nyilván ez nélkülözhetetlen ahhoz, hogy jó teljesítményt és eredményt érjünk el.

Az első negyedet még a battaiak nyerték 15-9-re, de már akkor is érezhető volt, hogy másképpen állunk hozzá a mérkőzéshez. A védekezésünk sokkal szorosabb, agresszívabb volt, a labdát passzoltuk, és nem dobáltunk csak kényelmesen hárompontosokat.

A második negyedben betöréseinkkel meg is törtük a zónájukat, rengeteg szerzett labdából pedig könnyű kosarakat dobtunk, mert okosan passzoltuk előre. A félidőre 30-25-re vezettünk.

A harmadik negyedben ellenfelünk emberfogásra váltott, és a csapatok végig fej-fej mellett dobálták a kosarakat. A negyedik negyedben úgy éreztük, hogy megfogtuk őket, nagyon nehéz helyzetekből kényszerítettük őket kosárra dobásra, mi pedig a védekezésükben megtaláltuk a hézagokat.

Voltak esélyeink, hogy „eltegyük” meccset. Például a 38. percben három büntetődobásunk is volt zsinórban, de mindhármat kihagytuk. 50 másodperccel a vége előtt Matucza Gyuszi kosarával, és azt követő büntetődobásával átvettük a vezetést 62-61-re, de két rutintalan, elhamarkodott támadás miatt ellenfelünk egyenlíthetett büntetődobásból, és a mérkőzés állása 62-62 lett. 6 másodperccel a vége előtt miénk volt a labda, oldalbedobásból jöhettünk időkérés után. A felrajzolt figurát nem sikerült megvalósítani, ellenfelünk jól védekezett, a hárompontosunk mellé ment. Hosszabbítás következett.

Látszott, hogy mindkét csapat már fárad, a védekezések hézagosabbak lettek, és nekünk sikerült először megszökni egy kicsit 68-62-re. Ezután azonban négyszer faultoltunk egymás után, a battaiak a 8 büntetőjükből négyet bedobtak, ráadásul Gyuszi és Máté kipontozódott, és egy lényegesen alacsonyabb ötössel voltunk kénytelenek befejezni a meccset. Fáradt fejjel már a megbeszélt játékot sem voltunk képesek követni, az utolsó két percben ideges, rohanós játék alakult ki, ami persze ebben a korban nem teljesen meglepő.

71-73-nál, 8 másodperccel a vége előtt Ricsi a büntetőjét kihagyta, visszaszereztük a labdát, de ahelyett, hogy felálltunk volna gyorsan egy utolsó jó dobást kialakítani, elkapkodtuk, és elvesztettük a meccset.

Óriási dicséretet érdemelnek a fiúk ezért a mérkőzésért, és az egész évi munkájukért. A célunk a legjobb 8 közé való bejutás volt, ezt teljesítettük. A 7 mérkőzésünkből, 4 szoros mérkőzést is játszottunk a rájátszásban, ebből egyet megnyertünk, egyet 7 ponttal, egyet 6 ponttal, egyet most két ponttal vesztettünk el. Ezen a mérkőzésen is megmutattuk, hogy jövőre több tapasztalattal, és mint „felsősök” a korcsoportban, esélyesek leszünk megnyerni a bajnokságot.

Köszönjük ezt az évet, fiúk, nagyon jók voltatok!

20151129

You must be logged in to post a comment Login