Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U11 – A másodikra felébredtünk

2016-04-02 szombat, Székesfehérvár, Országos Kenguru Bajnokság 7. forduló

Apró Sárkányok – Fűzfői AK 39-43 (12-8, 4-6, büntetők: 5-3, 6-16, 12-10)

Pontsz.: Csernák Ádám 15, Szűcs Ábel 8, Szűcs Zétény 5, Szabó Vince 5, Varga Vivien 2, Beszteri Péter 2, Véner József 1, Csikós Napsugár 1

Apró Sárkányok – DKKA Rókák 43-29 (10-6, 7-5, büntetők: 2-4, 14-4, 10-10)

Pontsz.: Szűcs Ábel 9, Szűcs Zétény 8, Főfai-Kovács Kristóf 7, Beszteri Péter 6, Csernák Ádám 3, Kelemen Bence 3, Varga Viven 2, Véner József 2, Szabó Vince 2, Csikós Napsugár 1

védekezés

 

Beszámoló:

A második mérkőzés elején egyszer csak megszólalt az asztalnál ülő versenyellenőr: „… már többször láttalak titeket, ennél jobban szoktatok pörögni.” Végül is így össze lehetne foglalni ezt a tornát.

Borzasztóan kényelmesen, akaratlanul játszottunk az első mérkőzésen. Fejben nem voltunk ott. Nem védekeztünk, nem futottunk, másodikak, vagy harmadikak voltunk minden lepattanóért, átgurult a labda a lábunk között, és csak néztük… nem tudom, hogy a sok szünet miatt volt-e ez így, mert tény, hogy ezek márciusban úgy jöttek ki, hogy csak 5 edzést tudtunk tartani.

Az is lehet, hogy mivel a Fűzfőt az előző meccsen majdnem 30 ponttal vertük meg, azt hittük, hogy most sétálva is menni fog. A két mérkőzés között megbeszélést kellett tartanom az öltözőben, és feltenni a kérdést, hogy most kimegyünk „játszogatni”, vagy meg is akarjuk nyerni a meccset? Szerencsére mindenki meg is akarta nyerni.

A második meccsen már ott voltunk, szépen küzdöttünk, igyekeztünk védekezni, minden rendben volt. Rengeteg, de rengeteg ziccert kihagytunk, ezek a kemény palánkok szokatlanok a mi gyerkeinknek, de szerencsére már ott voltunk a lepattanóért.

Külön öröm volt a második mérkőzésen, hogy mindenki, aki pályára lépett, kosarat dobott! Ez nagyon ritka, nagyon örültem neki.

Készülünk a következő fordulóra!

Hajrá (Apró) Sárkányok!

 

You must be logged in to post a comment Login