Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 rájátszás – kikaptunk a bajnoktól

2016-03-19 Dunaújváros, Pest Megyei Kadett Bajnokság, rájátszás, 1. forduló

Dunaújvárosi Sárkányok – Bikák KK 64-108 (15-39, 20-24, 10-36, 19-9)

Játékosok: Matucza 19/3, Petrin 13, Bak 10, Varga 3/3, Bozsik – cserék: Csépányi 16/6, Szabó 3/3, Benkovics

kiemelt

Beszámoló:

Tudtuk, hogy nehéz feladat vár ránk a rájátszás 1. fordulójában. A Bikák veretlenül végezték az alapszakaszt, teljesen fölényesen győztek a bajnokság csapatai ellen. Célunk a lehető legjobb eredmény elérése volt, hiszen a rájátszás felépítése miatt minden dobott és kapott kosár számítani fog. A két csapat közötti legnagyobb különbség a tapasztalat, a higgadtság volt. A küzdőszellemünkre nem lehet panasz, a fiúk végig mindent beleadtak.

Az első negyedben három percig tartott, amíg beindultak, és megtalálták zónánk gyenge pontjait. Fantasztikusan dobtak kintről, minden bement, mi pedig nem alkalmazkodtunk jól. Támadásaink ebben a negyedben túl gyakran fulladtak eladott labdába, összesen nyolcszor passzoltuk rossz helyre a labdát. Sajnos Bozsik Vilmos fault problémák miatt hamar leült, így játékunk egyből szervezetlenebbé vált. (15-39)

A második negyedben jobban támadtunk, védekezésben emberfogásra váltottunk, és ez erre a negyedre elég volt ahhoz, hogy megzavarja ellenfelünket. (20-24)

A harmadik negyedben látszott már, hogy fáradunk, egyre jobban kapkodtunk, beleestünk a csapdákba, és emberfogásunk is lazább lett. A váltások nem mentek jól, folyamatosan az emberünk háta mögé kerültünk. (10-36)

A negyedik negyedben ellenfelünk is pihentette már a húzó játékosait, már nem voltunk akkora nyomás alatt. Ebben a negyedben a 8. percig csak 2 pontot kaptunk, s több szép támadást is sikerült összehoznunk. Fontos az eredmény, és örültünk, hogy ezt a negyedet 19:9-re megnyertük.

Bár a bajnokok ellen még nincs esélyünk, a fiúk dicséretet érdemelnek, mert végig küzdötték a meccset, és volt akaraterejük ahhoz, hogy a negyedik negyedre leeresztett Bikák ellen visszahozzanak 10 pontot. Ez a jövőben fontos lehet.

bikak_eredmény_160319

Statisztika:

DNP: nem játszott
min: percet játszott
fgm-a: bedobott – rádobott 2-pontos
3pm-a: bedobott – rádobott 3-pontos
ftm-a: bedobott-rádobott büntető
+/-: a mérkőzés állásának változása, amikor a játékos a pályán volt
off, def, tot: támadó-, védő-, összes lepattanó
ast: gólpassz
pf: fault
st: szerzett labda
to: eladott labda
bs: blokkolt dobás
ba: blokkolt dobások a játékos ellen
pts: dobott pontok

stats_160319

You must be logged in to post a comment Login