Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 – tornagyőzelem Hernádon

Vasárnap Hernádra utazott U14-es csapatunk…

Csepeli Kosárlabda Iskola – Dunaújváros Sárkányok U14 53-69

Pontsz: Bozsik Vilmos: 22/6, Bak Máté: 21, Benkovics Gábor: 19, Fekete Celestina: 3, Hutterer Hella: 2, Krizsán Balázs: 2,

Kicsit foghíjas csapattal utaztunk el, mivel az influenzajárvány miatt páran kidőltek a sorból. Ép játékosaink akaraterőtől duzzadva várták a soron következő mérkőzéseket. Nagyon sokat gyakoroltunk a gyerekekkel, hogy minden jól menjen. Az első negyedet kicsit álmosan kezdtük, nem sikerült olyan mértékben megvalósítani az elképzeléseinket, hogy már az első negyedben egy kis előnyt építsünk ki. Pedig ellenfelünk játszotta a torna első mérkőzését is, így vélhetően kicsit fáradtabbak voltak mind fejben, mint lábban. Az sem nagyon segített nekünk, hogy Celestina orrát egy véletlen szituációban az egyik csepeli játékos eltörte. Nagyobb volt az ijedtség szerencsére, mint a baj. Tinának az ijedtségen kívül nem lett komolyabb baja. Viszont így még egy játékos kidőlt a sorból. A negyedet így is sikerült megnyerni. A második negyedben túltettük magunkat nehézségeinken, de még mindig nem játszottuk azt, amit valójában tudunk. A második félidőre összeszedték magukat fiaink és lányaink, és kezdtünk megnyugtató előnyt kiépíteni, amit a mérkőzés végéig sikerült megtartanunk. Tinát pedig dicséri hozzáállása, hogy fájós orral sem szeretett volna piheni, és a második félidőben már játékra jelentkezett.

Dunaújvárosi Sárkányok U14 – Hernád SE 73-66

Pontsz.: Benkovics Gábor: 22, Bozsik Vilmos: 15, Bak Máté: 14, Hutterer Hella: 8, Fekete Celestina: 6, Pölöskey József: 4 ,Krizsán Balázs: 2,Ocztos Rebeka: 2,

Ez a mérkőzésünk épp az ellentéte volt az előzőnek. Már az első perctől haraptunk a pályán, és akartuk azt a győzelmet. Jó volt látni, hogy az előző mérkőzéshez képest mennyi gyorsindításos kosarat tudtunk dobni. A védekezésünk összeszedett volt. A palánk alatti területet is uralták a mieink, sorra miénk volt a védő, de még a támadó lepattanók nagy része is. Ehhez azt illik tudni, hogy Máté kimagaslott a mezőnyből. U12-es bajnokságban szereplő játékosaink is nagyon jól teljesítettek. Ennek köszönhetően 17 pontos előnnyel vártuk a második félidőt.

Itt viszont kezdett látszani, hogy nekünk is ez már a második mérkőzésünk kis pihenő után. Mivel nem tudtunk teljes kerettel érkezni, így folyamatos cserékkel próbáltuk frissen tartani kis csapatunkat. De már a fáradtság jelei ott voltak mindenkiben. Nem is igazán lábbal fáradtunk el, hanem inkább fejben. Ennek ellenére nagyon szépen küzdöttek a srácok, amit az is mutat, hogy a negyedik negyedet szinte az U12 fiatalok játszották végig, és nagyon szépen tudták tartani a különbséget.

Ezt a mérkőzést is sikerrel zártuk.

Nagyon büszkék lehetünk a gyerekekre, és én személy szerint nagyon büszke is vagyok, mert küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak ezen a tornán is.

Hajrá Sárkányok!

You must be logged in to post a comment Login