Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 – Vereség Budán

2016-02-12 Budapest, Pest Megyei Kadet Bajnokság

Megyeri Tigrisek – Dunaújvárosi Sárkányok U16 82-60 (28-7, 21-24, 16-11, 17-18)

Pontsz.: Petrin 18, Matucza 15/15, Varga 13/6, Csépányi 10, Bozsik 3/3, Bak 1

Összefoglaló:

Az alapszakasz utolsó mérkőzésén U16-os csapatunk Budára utazott. Az két utóbbi mérkőzésünket könnyen nyertük, így a fiúk talán túlbízták magukat, rosszul kezdtek, és bár összeszedték magukat, 22 ponttal kikaptunk a bajnokság egyik legjobb csapatától.

Az első negyedet rosszul kezdtük. Irányítónk, Bozsik Vilmos, már az első percben összeszedett két faultot, így le kellett ültetni. Ekkor az állás 4-2 volt. Vili nélkül a csapat rendkívül szervezetlenül kezdett el játszani. Kapkodva támadtunk, gyakran emberhátrányban, és ami a leginkább zavart, hogy kocogtunk vissza, amikor eladtuk a labdát. Egyszerűen nem volt tűz a fiúkban. Az ellenfél zónázott végig, és nagyon fegyelmezetlenül támadtunk ellene.

Az első két negyed közötti pár perc alatt sikerült megértetni velük, hogy együtt kell játszanunk, egymásért. Vili is visszajött a pályára, és onnantól kezdve már szépen játszottunk, ahogy említettük, egy erős csapat ellen.

Ettől függetlenül a védekezésünk, bár javul, gyakran még mindig túl laza, és probléma, hogy egyes fiúk még mindig nem bíznak meg a többiekben, hanem egyedül akarják megoldani a helyzeteket.

A megyerieknél játszott egy jóval 2 méter fölötti center, akivel problémáink voltak amikor védekeztünk, de akkor is, amikor támadtunk. Rengeteg blokkot kaptunk tőle. Hasznos élmény a fiúknak egy ilyen ellenféllel találkozni, hogy tapasztalatot szerezzenek a kiemelkedően magas játékosok elleni játékról, mivel nálunk a legmagasabb játékosunk sincs még 2 méter.

Márciusig most szünet van, és aztán kezdődik a rájátszás. Addig szervezünk egy edzőmeccset, hogy élesben tudjuk gyakorolni az edzésen átvett anyagot.

You must be logged in to post a comment Login