Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 – Magabiztos győzelem

2016-02-03, Dunaújváros
Pest Megyei Kadet Bajnokság

Dunaújvárosi Sárkányok U16 – Miklósi Kékrókák KE 83-47 (16-7, 22-10, 21-12, 24-18)
Pontsz. kezdők: Matucza 24/6, Varga 18, Bak 18, Csépányi 10, Bozsik 5/3. cs.: Petrin 6, Benkovics 2

action

Beszámoló:

Nagyszerű energiával léptünk pályára szerda délután a kunszentmiklósi U16-os csapat ellen. Csapatunk az első pillanattól kezdve az utolsóig fegyelmezetten, agresszívan védekezve dominálta a mérkőzést.

Ellenfelünk zóna védekezéssel kezdett, s ez ellen eleinte nehezen ment a játék. Pontjaink többségét az első félidőben szerzett labdák utáni leindításokból, illetve támadó lepattanókból szereztük. Ki kell ezért emelni Bak Mátét és Varga Ákost, akik fantasztikusan dolgoztak a labdáért, ha mellé dobtuk.

Ismét örömmel játszottak a fiúk, és ezt jó oldalról látni. A labda már nem akad meg annyira egy valaki kezében, futunk, segítünk egymásnak. Amikor korán sikerül előnyt szereznünk, több idő jut a cseréknek is, ami pozitív hatással van a kezdőkre, mivel ők is pihenhetnek, és kipihentebben léphetnek vissza a pályára, s ez természetesen még inkább növeli a csapat teljesítményét a mérkőzés második felében.

Kipróbáltunk három különböző védekezési rendszert, és három különböző támadási rendszert. A zóna védekezésünk még mindig túl passzív, emberfogásnál sokkal természetesebbnek tűnik a fiúknak, hogy szorosan rálépjenek az emberükre. Támadásaink, ahogy írtam, zóna ellen még nehézkesek, mert nem dobunk jól kintről, emberfogás ellen viszont könnyen kerültünk jó helyzetbe.

Egy ilyen mérkőzés után elégedettek lehetünk, ezen a napon szerintem a maximumot produkáltuk. Szép volt fiúk, remélem így is folytatjuk!

 

ricsi_akos

You must be logged in to post a comment Login