Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U12 Lány – sikeres torna Székesfehérváron

2016-02-20 Székesfehérvár – Országos Gyermek Bajnokság

DKKA Gézengúzok – Dunaújvárosi Vadkutyák 26-38 (6-15, 7-8, büntetők: 1-5, 6-4, 6-6)
Pontsz.: Hutterer Hella 14, Kovács Adél 7, Orbán Laura 6, Szabó Márta 5, Zagyva Bianka 3, Köller Mónika 1, Gálfi Ramóna 1, Gulyás Blanka 1

Döntő:

DKKA Bikák – Dunaújvárosi Vadkutyák 57-10 (15-0, 2-6, büntetők: 4-2, 20-0, 16-2)
Pontsz.: Hutterer Hella 6, Kovács Adél 1, Gálfi Ramóna 1, Köller Mónika 1, Varju Noémi 1

Beszámoló:

U12-es lány csapatunk, a Vadkutyák szombaton Székesfehárvárra utaztak, az Országos Gyermek Bajnokság újabb fordulójára. A lányok az első mérkőzésen szépen küzdve védekeztek, és jóval többel nyerhettek volna, ha a helyzeteiket bedobják.

Egyre jobban teljesítenek a lányok. Szombaton többen is mutattak fejlődést. Külön öröm számunkra, hogy a legújabb lányoknál is egyre nagyobb az önbizalom.

Az első mérkőzésen könnyen győztünk, Hella dobhatott volna 50 pontot akár. A labda azonban nem akart bemenni. Ennek ellenére nagyon meg kell dicsérni a lányokat, örömmel játszottak, hajtottak, igyekeztek. A technikai és tudásbeli hiányosságokon dolgozunk tovább. Külön meg kell dicsérni a teljes első ötöst, akik fantasztikus első negyedet produkáltak!

A két mérkőzésünk között megint volt egy meccs pihenő. Bár a telefonokat elvettük, és kötelező volt a teremben maradni, mégsem sikerült fenntartani az összpontosítást. A második mérkőzésre már mentálisan fáradtnak tűntünk. Természetesen az ellenfél is sokkal jobb volt, a Bikák az első csoportból estek ki hozzánk, de ugyanakkor úgy éreztük, hogy a lányok bár futottak, küzdtek, „ész nélkül” játszottak. Még volt energiánk egy nagyon-nagyon szépen kivédekezett második negyedre, és aztán teljesen kifogytunk az üzemanyagból.

Nyerni nem volt esélyünk, de ezen a mérkőzésen is dobhattunk volna sokkal több pontot, de egyszerűen nem tudtunk ráhangolódni a Bory Jenő Általános Iskola gyűrűjére.

Összességében teljesen elégedetten jöhettünk haza: miénk lett a 2. hely a tornán, nagyon jó első meccset játszottunk, egyre keményebbek vagyunk, egyre harciasabbak. Szép volt, lányok!

Hajrá Vadkutyák!

You must be logged in to post a comment Login