Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U11 – Telt ház hazai pályán

2016-02-07 Dunaújváros
Országos Kenguru Bajnokság, 5. forduló

Apró Sárkányok – DKKA Kacsák 59-66 (24-7, 4-24, büntetők: 7-6, 16-8, 8-21)

Pontsz.: Szűcs Ábel 23, Csernák Ádám 13, Szűcs Zétény 10, Főfai-Kovács Kristóf 5, Sóti Máté 3, Szabó Vince 2, Véner József 1, Varga Vivien 1, Kun István 1

DKKA Kacsák – DKKA Gepárdok 51-44

Apró Sárkányok – DKKA Gepárdok 56-49 (17-12, 13-14, büntetők: 4-3, 2-12, 20-8)

Pontsz.: Csernák Ádám 15, Szűcs Zétény 14, Szűcs Ábel 11, Főfai-Kovács Kristóf 5, Kun István 5, Szabó Vince 4, Sóti Máté 2

zéti ugrik

Bővebben

A Kenguru Bajnokság 5. fordulójában két fehérvári ellenfél ellen játszhattak végre itthon az Apró Sárkányok, ráadásul telt ház előtt. Annyira tele volt a Széchenyi Gimnázium tornaterme, hogy sok szülő csak a folyosóról kukucskálva tudta követni a mérkőzéseket. Ami a teljesítményt illeti, két eléggé ellentétes mérkőzést láthattunk: egy fegyelmezetten végigjátszott, szép megoldásokkal teli első mérkőzést, amit elvesztettünk, és egy nagyrészt fegyelmezetlenül, figyelmetlenül végigjátszott másodikat, amit megnyertünk.

Első ellenfelünk a Kacsák voltak. Ellenük korábban már két mérkőzést játszottunk: az első összecsapáson 3 ponttal győztünk, a másodikon 6 ponttal győztek ők. Tehát tudtuk, hogy nehéz, szoros mérkőzésünk lesz.

Csapatunk az első negyedben fantasztikusan játszott. Egyszerűen, olyan megoldásokat mutattak be, amikre én nem tudtam, hogy képesek. Edzésen még nem gyakoroltuk. Ilyen volt pl. a handoff játék, vagy az add-és-fuss. A védekezésünk is nagyon fegyelmezett, nagyon agresszív volt, olyan szinten, hogy én, mint edző, leültem a radiátorra, és hátradőlve csak néztem a meccset. Nem volt dolgom. Ezt a negyedet 24-7-re nyertük.

A második ötösünk sajnos nem volt nagyon ráhangolódva a mérkőzésre. A védekezésünk annyira volt laza, mint az első negyedben szoros. Folyamatosan lemaradtunk, nem nagyon volt küzdőszellem, így az ellenfél a félidőre átvette a vezetést.

A második félidőben már mindkét ötösünk jól játszott, két perccel a vége előtt még mindig csak 3 pont volt a csapatok közötti különbség, de végül a Kacsák vonultak le győztesként.

Ezért a mérkőzésért gratulálok mindenkinek, fantasztikusak voltak mindannyian!

A torna második mérkőzésén a Kacsák a Gepárdokat szintén 7 ponttal győzték le. Amíg ők játszottak, a mi gyerekeink az öltözőben játszottak, bohóckodtak.

Lehet, hogy hiba volt őket így elengedni, mert a második mérkőzésre mentálisan nem tudtak rákészülni. Az első negyed még viszonylag jó volt, Csernák Ádám fantasztikus játéka 5 pontos előnyt biztosított nekünk, de a védekezésünk már ebben a negyedben is gyenge volt. Ugyanúgy a második negyedben, a fiúk egyszerűen nem voltak ráhangolódva a küzdelemre. Röhögcséltek, ha hibáztak, és hiányzott belőlük a tűz, ami az első meccsen annyira égett.

Katasztrofális harmadik negyed után (2-12) megbeszéltük, hogy ez így égő, és ideje kimenni rendet rakni. A fiúk rábólintottak, hogy oké, most jók leszünk. Az első mérkőzéssel megegyező teljesítményt nyújtva, 20-8-ra lesöpörtük az ellenfelet a pályáról, s végül így 7 ponttal győztünk.

Nagyon sok dicséretet érdemelnek a gyerekek, nem csak az első mérkőzésért, de azért is, mert a második meccs utolsó negyedére képesek voltak megerőltetni magukat, újra „bekapcsolni”, és ez nagyon nehéz. Sokan egyszerűen feladták volna. Az én hibám, mint edző, hogy engedtem őket elszabadulni a két mérkőzés közötti szünetben.

You must be logged in to post a comment Login