Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U11 (2005) – ismét a döntőben

2016-01-16, Balatonkenese
Országos Kenguru Bajnokság 4. forduló

Apró Sárkányok – Fűzfői AK 48-29 (12-9, 12-3, büntetők: 0-1, 6-10, 18-6)

Pontsz.: Szűcs Ábel 18, Szőke Dorina 10, Csernák Ádám 6, Szűcs Zétény 6, Főfai-Kovács Kristóf 4, Varga Vivien 2, Véner József 2

Apró Sárkányok – Siófoki Kosársuli 24-71 (4-15, 8-16, büntetők: 4-4, 4-20, 4-16)

Pontsz.: Szűcs Ábel 9, Csernák Ádám 5, Szőke Dorina 3, Szabó Vince 2, Szűcs Zétény 2, Beszteri Péter 1, Csikós Napsugár 1, Véner József 1

Bővebben:

Első tornánkat játszottuk a téli szünet óta az U11-es csapattal, és néha mintha látszott volna. A gyerekek nehézkesen kezdték.

Az első mérkőzésen egy nálunk látszólag kisebb, fiatalabb fűzfői csapat ellen léptünk pályára, s bár az eredmény alapján simán győztünk, nem voltunk teljesen elégedettek a gyerekek játékával, főleg az első ötösünk játszott passzívan.

Hátrányos volt számunkra, hogy ebben a csarnokban nem volt mini-palánk, a gyerekeknek felnőtt palánkra kellett játszani. Mivel mi még soha nem játszottunk, de még nem is gyakoroltunk felnőtt palánkra, sok ziccerhelyzetet kihagytunk. És hát büntetőt (az első meccsen egyet sem sikerült bedobni).

Ettől függetlenül a döntőben a Siófok nálunk egy jobb, tapasztaltabb, erősebb csapat, nem lett volna esélyünk kisebb palánkra sem. De valószínűleg több pontot dobtunk volna, mert voltak helyzeteink. Ezen a mérkőzésen már mindenki mindent beleadott, dicséretre méltóan küzdöttünk minden labdáért. Öröm volt látni, hogy kezd rögzülni a gyerekekben, hogy mennyire fontos gyorsan visszafutni, ha kihagyunk egy dobást, vagy eladjuk a labdát.

Mindenkinek gratulálunk a második helyezésért, voltak szép megoldások, főleg a védekezésünk alakul.

Még több kép itt: https://drive.google.com/folderview?id=0B2a-mmOMvLMSMmstanFsZEM5ZGs&usp=sharing

You must be logged in to post a comment Login