Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 – két jó teljesítmény, sajnos győzelem nélkül

2015-12-13 Dunaújváros

PM Kadet bajnokság, 6. forduló

Dunaújvárosi Sárkányok U16 – Keresztúri SE 61-69 (12-23, 24-13, 14-19, 11-14)

Pontsz.: Csépányi 21/3, Matucza 13, Bozsik 12, Varga 10, Petrin 3, Bak 2

2015-12-14 Dunaújváros

PM Kadet Bajnokság, 7. forduló

Dunaújvárosi Sárkányok U16 – Százhalombatta 50-69 (11-12, 16-21, 17-18, 6-20)

Pontsz.: Csépányi 14, Matucza 14, Bak 8, Varga 8, Petrin 6

Bővebben:

Két mérkőzést bonyolított le U16-os csapatunk vasárnap és hétfőn a Pest Megyei Kadet Bajnokságban. Jól játszottunk, de a labdát nem dobtuk jól, s ez kiolvasható az alábbi statisztikákból is.

Vasárnap délután a Keresztúri SE volt a vendég. Gyenge első negyed után, ahol főként a kihagyott ziccerek miatt maradtunk le 11 ponttal, a fiúk megrázták magukat, és nagyszerű mérkőzést produkáltak egy erős ellenfél ellen.

A mérkőzést a játékvezetők viszonylag lazán fújták, és ebből adódóan voltak durva jelenetek. Ez a fajta fújás nem kedvez nekünk. A fiúk jól küzdöttek, tartottuk magunkat, de a végére már nem bírtuk. A 36. percben még 56-58 volt az állás, viszont az utolsó 4 percben az ellenfél 11-5-re vert minket.

Ezt a mérkőzést megnyerhettük volna, a kezünkben volt, mert a negyedik negyed közepéig jobban játszottunk, mint ők, visszaszorítottuk őket, de egy pár egyéni hiba miatt hátrányba kerültünk, és nem volt idő már megfordítani.

Hétfőn a második mérkőzésünk a százhalombattai Batta Boys ellen volt. Ellenfelünk sokkal magasabb játékosokból áll, fizikailag teljesen fölényben vannak, képzésben viszont mi talán valamennyivel előrébb. Sajnos a három két méteres srác túl sok volt, a végére fejben elfáradtunk, a fizikai fölény győzött.

A battaiak majdnem három negyeden keresztül embert fogtak, és versenyben voltunk, de a harmadik negyed végére zónára váltottak, és a fiúkban már nem volt elég fegyelmezettség és türelem, hogy átálljanak a zóna elleni támadásra.

Összegezve azt lehet mondani, hogy bár mi, edzők is mérgelődünk, amikor a szoros meccseket nem sikerül megnyerni, emlékeznünk kell ilyenkor arra, hogy ez még mindig utánpótlás-nevelés. A lényeg, hogy a játékosaink fordulóról-fordulóra fejlődést mutassanak, egyénileg is, és mint csapat.

Erre ezeken a mérkőzéseken rengeteg példa volt, a Keresztúr zónája ellen szép, hatékony passzjátékot mutattunk be, a Batta Boys ellen pedig a védekezésünk volt kiemelkedően jó.

Szintén újdonság Zoli bácsi legújabb fejlesztése, az aluli ábrák, melyek a mérkőzés eredményének alakulását mutatják!

keresztur_eredmeny

batta_eredmeny_1214

Statisztika:

DNP: nem játszott
min: percet játszott
fgm-a: bedobott – rádobott 2-pontos
3pm-a: bedobott – rádobott 3-pontos
ftm-a: bedobott-rádobott büntető
+/-: a mérkőzés állásának változása, amikor a játékos a pályán volt
off, def, tot: támadó-, védő-, összes lepattanó
ast: gólpassz
pf: fault
st: szerzett labda
to: eladott labda
bs: blokkolt dobás
ba: blokkolt dobások a játékos ellen
pts: dobott pontok

stats_20151213

stats_20151214

You must be logged in to post a comment Login