Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 – fel kéne ébredni!

2015-12-04 péntek, Budapest

Pest Megyei Kadet Bajnokság 6. forduló

Budakeszi Bikák KK – Dunaújvárosi Sárkányok U16 70-48 (21-8, 18-8, 17-11, 14-21)

Pontsz.: Csépányi 12/3, Petrin 11, Matucza 9, Bak 8, Varga 3, Bozsik 3/3, Szabó 2

Bővebben:

Végülis ez a mérkőzés két mérkőzés volt egyben, s valahogy így lehetne összefoglalni a két félidőt:

Budakeszi Bikák KK – Dunaújvárosi Sárkányok U11 39-16

Budakeszi Bikák KK – Dunaújvárosi Sárkányok U16 31-32

A fő problémánk az, hogy a fiúk még nem hisznek benne, hogy lehetnének ők a legjobb csapatok között is. Az ellenfélről előre tudták, hogy a legjobb, vagy közel legjobb csapat a bajnokságban. Mi edzők úgy éreztük, hogy az 1. félidőben az „úgy sem tudunk nyerni” hozzáállással kezdtünk. Nyilván mi a meccs előtt nem így készítettük fel őket.

A második félidő előtt rövid megbeszélés volt, s feltettem a kérdést, hogy mennyire megszégyenítve kívánunk hazautazni. Szerencsére a fiúk azt választották, hogy inkább elkezdünk játszani. Ebben a félidőben elkezdtünk felállni, s bemutattuk, hogy mit tudunk úgy, hogy legjobb védekező játékosunk, Varga Ákos, sérülés miatt már nem játszott. Többek között Matucza Gyuszinak, akinek technikai képességei fantasztikusak, be kell látnia, hogy a zóna védekezés ellen egyedül nem tud győzni, akármilyen jól is cselez.

Képesek vagyunk már bárkivel versenyezni, de ebben hinni kell. Még mindig az a probléma, hogy a fiúk ránéznek az ellenfélre, és megijednek. A mai edzésen megbeszélés lesz, s remélhetőleg most vasárnap és 14.-én hétfőn a hazai mérkőzéseken (két nyerhető mérkőzés) felépítünk magunkban egy kis önbizalmat.

You must be logged in to post a comment Login