Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U12 – vegyes benyomások

2015-12-05 szombat, Balatonkenese

Országos U12 bajnokság, 3. forduló

Fűzfői AK – Dunaújvárosi Vadkutyák 69-44 (14-4-, 23-17, büntetők: 4-2, 12-17, 16-4)

Pontsz.: Hutterer Hella 28, Kovács Adél 6, Szőke Dorina 4, Szabó Márta 2, Varju Noémi 2, Gálfi Ramóna 1, Zagyva Bianka 1

DKKA Bikák – Dunaújvárosi Sárkányok 74-17 (18-5, 18-8, büntetők: 4-0, 24-2, 10-2)

Pontsz.: Homolya Zoltán 7, Krizsán Balázs 4, Radics Levente 2, Csató Tamás 2, Kovács Márk 2

Vadkutyák – Sárkányok 24-44 (6-15, 7-9, büntetők: 1-1, 4-13, 6-6)

Pontsz. Vadkutyák: Kovács 9, Hutterer 4, Gálfi 4, Szabó 2, Szőke 2, Zagyva 2, Varju 1

Pontsz. Sárkányok: Kovács Máté 8, Krizsán 8, Homolya 6, Kun István 6, Mihálovics István 5, Csató 4, Radics 3, Horváth 2

Bővebben:

Lányok

hátnemértitek

Hutterer Hella nagyon sokat számít még ebben a csapatban. Erre a tornára „kicsit betegen” jött el, az első meccsen is már gyengébben játszott a megszokottnál (így is dobott 28 pontot), és aztán a két mérkőzés között kitört rajta az influenza. Gyorsan gyógyulj meg, Hella!

De nem ez a lényeg. Ami minket egyelőre visszatart, az, hogy több lányban is alapból hiányzik az akarat, a küzdőszellem. Néha előjön, mint pl. az előző fordulón, amikor csak 4 ponttal vesztettünk a Fűzfő ellen. Több lányon látszik, hogy korábban még nem sportoltak komolyabban, fizikailag is le vagyunk egy kicsit maradva. Mentálisan is még lehet, hogy nem nagyon volt olyan, amiért meg kellett volna küzdeniük, ha akarták.

Az első meccsen tehát voltak időszakok, amikor tényleg mérgesek voltunk rájuk, mert lusták voltak. A második meccsen kizárólag passzokkal szerettük volna, hogy játszanak, leütés nélkül. Amikor odafigyelnek, úgy érezzük, hogy hamarosan utól fogjuk érni a fiúkat.

Fő feladatunk egyelőre, hogy beleneveljük a lányokba a küzdőszellemet, az akaratot. Amíg ez nincs meg, addig teljesen mindegy, például hogy mennyire jól dobjuk a ziccert.

Szabó Mártit ki kell emelni, mert ő megmutatta, hogy milyen, amikor küzd, s örömmel láttuk, hogy védekezésben alkalmazta, amit az utóbbi időben gyakoroltunk.

Fiúk (Tamás írása)

fiuk

A tegnapi napról a véleményem 🙂

DKKA Bikák-
a végén hüledezve láttam a végeredményt. Azt tudtam, hogy nem dobtunk kosarat, de nem gondoltam, hogy ennyit kaptunk. De ez valójában nem is fontos. Az idei évben most voltam először igazán elégedett a hozzáállással. Mindenki a képességei legjavát adta, a meccs alatt többeknél fejlődés volt megfigyelhető. Nem szoktam kiemelni senkit, de most Márkot, Balázst és Kun Pistit is külön szeretném megdícsérni. Saját árnyékukat átlépve mindhárman abban mutattak fejlődést, ami általában a legnagyobb problémájuk. Tamás meg a gyenge második negyed után rájött, hogyan is kell védekezni. Homolya Zoli lesz a legjobb irányítónk, csak végre erősítsük meg a lábait 🙂
Annyi lett a vége, amennyi, de mindenkire büszke vagyok!

Lányok-
na ez már egy más kávéház. Mivel előrébb járunk, itt komoly utasításokkal küldtem a Fiúkat a pályára. Első félidőben kötelező egészpályás letámadás volt, kosarat pedig felált játékból szabadott szerezni. Persze a kisértés gyakran elvitte őket és ment a gyors ziccer, de valamennyire sikerült megvalósítani.
A második félidőben új feladatok voltak. Félpályától kellett védekezni(gyakran nem sikerült…), és nem volt besegítés, mindenki szigorúan csak a saját emberével foglalkozhatott, még ha ott sétáltak el az orra előtt is. Ezen kívül CSAK felállt játékból lehetett kosarat dobni.
Ezeknek a feladatoknak köszönhető, hogy néha a lelátóról úgy érződött, nem tesznek talán mindent meg a Fiúk. De ezeket az utasításokat talán nehezebb volt betartani, mint a szokott módon játszani. Ezen a meccsen Máté nagyon jól fogta Hellát(aki sajnos nem tudta végig játszani a meccset), Levi hihetetlenül akart, Peti is ziccerig jutott, Horváth Marci kosarat dobott. Mihalovics Pisti is összeszorította a fogát, és hozta a tőle mindig elvárhatót.

Úgyhogy a tegnapi nem elvesztegetett nap volt 🙂
Tamás

 

You must be logged in to post a comment Login