Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 – túl mélyre ástuk a gödröt…

2015-11-29, Dunaújváros, Széchenyi Gimnázium

Pest Megyei Kadet Bajnokság

Dunaújvárosi Sárkányok U16 – Ziccer Kosársuli U16 62-80 (10-24, 23-20, 13-16, 16-20)

Pontsz.: Matucza 25/3, Csépányi 13/3, Varga 13, Petrin 7, Bak 2, Ancsa 2

Bővebben:

Szépet küzdöttek a fiúk vasárnap a Pest Megyei Kadet Bajnokság 5. mérkőzésén. Mérlegünk eddig 2-2 volt, hazai pályán mindkét mérkőzésünket megnyertük.

Kezdő irányítónk, Bozsik Vilmos ezen a mérkőzésen töltötte le 1 meccs eltiltását korábbi kiállítása miatt; Vili irányítására nagy szükség lett volna ezen a napon. Helyette Matucza Gyula irányított, s bár Gyuszi egy nagyszerű támadó játékos, irányítóként még túlzottan türelmetlen, rendezetlen.

Ellenfelünk látszólag főként egy évvel idősebb játékosokból állt, s fizikai fölényüket jól kihasználva, egyszerűen átgázoltak rajtunk az első negyedben. Egészpályán szorosan, agresszívan, csapdákkal védekeztek, s ez teljes zavarba hozta játékosainkat. Rengeteg eladott labdánk volt az első negyedben, türelmetlenül, kapkodva próbáltunk áttörni a csapdákon.  (10-24)

Ez azért is zavart minket, edzőket különösen, mert ezen a héten pontosan ezzel szerettünk volna foglalkozni, mivel az előző mérkőzésünkön is az egészpályás védekezéssel voltak gondjaink. Sajnos a hiányos jelenlét miatt most ez nem jött össze.

Az első negyed után az ellenfél kicsit belefáradt a szoros védekezésbe, és a mi fiaink is lenyugodtak egy kicsit. Játékunk szervezettebb lett, több zárás-leválással, hand-off játékkal kezdtünk játszani. A második negyed így a miénk lett, éreztük, hogy ez egy nyerhető meccs. (23-20)

A harmadik negyedben ingadozott a csapatok közötti különbség: többször sikerült felhoznunk 8-10 pontra, de itt valahogy mindig megakadtunk; eladtunk egy pár labdát, az ellenfél megint 15-16 pontra növelte előnyét, s végülis ez a mérkőzés végéig így folytatódott, így sajnos az 1. negyedben feladott hátrányt nem sikerült behoznunk. (13-16, 16-20)

A fő problémánk, a kapkodáson, az eladott labdákon kívül, a lepattanózás; Bak Máté sajnos túl gyorsan gyüjtötte a faultokat, s nélküle a kosár alatt gyengék vagyunk. Az elsődleges védekezésünk jó, szépen védekezünk, de a lepattanóért általában elveszítjük a harcot, nem zárunk ki, és újabb esélyt adunk az ellenfélnek támadni. Ez nem újdonság, ezzel sokat foglalkozunk az edzéseken, s ennek eredményét remélhetőleg hamarosan a mérkőzéseken is látni fogjuk.

Statisztika:

DNP: nem játszott
min: percet játszott
fgm-a: bedobott – rádobott 2-pontos
3pm-a: bedobott – rádobott 3-pontos
ftm-a: bedobott-rádobott büntető
+/-: a mérkőzés állásának változása, amikor a játékos a pályán volt
off, def, tot: támadó-, védő-, összes lepattanó
ast: gólpassz
pf: fault
st: szerzett labda
to: eladott labda
bs: blokkolt dobás
ba: blokkolt dobások a játékos ellen
pts: dobott pontok

stats_20151129

You must be logged in to post a comment Login