Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 – két jó teljesítmény

2015-11-07, Pest Megyei Kadet Bajnokság

 

Röviden:

Reggel 9 óra, Taksonyi Általános Iskola

Vagány Nyulak Pestszentimre – Dunaújvárosi Sárkányok U16 56-42 (14-14, 6-12, 22-9, 14-7)

Pontsz.: Matucza Gyula 12, Csépányi Zalán 10/3, Varga Ákos 9, Petrin Richárd 4, Bak Máté 4, Bozsik Vilmos 3

Délután 16 óra, Dunaújváros, Széchenyi Gimnázium

Dunaújvárosi Sárkányok U16 – Gödöllői Sportklub 73-55 (21-15, 21-14, 15-6, 16-20)

Pontsz.: Matucza Gyula 30/3, Csépányi Zalán 11/3, Petrin Richárd 10, Varga Ákos 10/3, Bozsik Vilmos 9, Bak Máté 3

 

Bővebben:

Két mérkőzést is játszott ma U16-os csapatunk a Pest Megyei Kadet Bajnokságban. Büszkék lehetnek magukra a fiúk, nagyon szépen teljesítettek.

Első mérkőzésünk már reggel 9 órakor kezdődött idegenben, a Pestszentimre ellen, mely minden évben, szinte minden korosztályban a legjobb csapatok között szerepel. Ez az idén sem lesz másképp, ellenfelünk csapatát nagyon fegyelmezett, jól képzett játékosok alkotják.

Az első félidőben mi is fegyelmezetten játszottunk, főleg a zóna védekezésünk volt hatékony, hiszen csak 20 pontot engedtünk. Támadásban nehézkesen ment, sokat kihagytunk, és túl sok helyzetet próbáltak a fiúk egyénileg megoldani. Ennek ellenére, így is 6 pontos előnnyel végeztük az első félidőt.

A második félidő sajnos nem sikerült jól. Ellenfelünk átállt egész pályás zónára, s ennek következtében, bár nem adtunk el sok labdát, játékosaink elkezdtek kapkodni, egyszerűen rossz helyzetekből vállaltunk dobásokat. Bár a védekezésünk első körben még mindig erős volt, rengeteg lepattanót engedtünk a pestszentimreieknek, és végülis itt ment el a meccs.

Az eredménytől függetlenül, a fiúk jól küzdöttek, egy erős ellenfél ellen vesztettünk, de a meccs végig szoros volt. A Vagány Nyulak edzője is megdicsérte a csapatunkat, hogy milyen sokat fejlődtek (tavaly 70-80 ponttal kaptunk ki).

A második mérkőzésünket délután, hazai pályán bonyolítottuk le. A Gödöllő csapata ellen kezdő ötösünk teljes fölényben volt. Bár a meccs előtt egy kicsit aggódtunk, mivel a gödöllőiek meglehetősen magas csapattal álltak ki, tudásban előrébb álltunk. A kezdők 28 perc alatt plusz 30-as eredményt produkáltak, így több játékidőt kaphattak cserejátékosaink is. Ők is nagyon jól szerepeltek, szépen tartották az előnyt.

Ezen a mérkőzésen is a védekezésünk döntött. Bozsik Vilmos hét labdát szerzett, Varga Ákos pedig 13 lepattanóval segített be. Ellenfelünk főként embert fogott, s ezt megköszönve, Matucza Gyula 30 pontot dobhatott.

Ezután a mérkőzés után is meg lettek dicsérve a fiúk, ezúttal a játékvezetők által, hogy mekkorát fejlődtek az utóbbi évben. És ma tényleg megérdemelték!

Statisztika:

DNP: nem játszott
min: percet játszott
fgm-a: bedobott – rádobott 2-pontos
3pm-a: bedobott – rádobott 3-pontos
ftm-a: bedobott-rádobott büntető
+/-: a mérkőzés állásának változása, amikor a játékos a pályán volt
off, def, tot: támadó-, védő-, összes lepattanó
ast: gólpassz
pf: fault
st: szerzett labda
to: eladott labda
bs: blokkolt dobás
ba: blokkolt dobások a játékos ellen
pts: dobott pontok

stats_20151107

You must be logged in to post a comment Login