Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 – nehézkes első félidő döntött…

2015-10-18, Esztergom, Pest Megyei Kadet Bajnokság

Röviden:

EKKE Kadet – Dunaújvárosi Sárkányok U16 93-73 (25-11, 25-17, 20-19, 23-26)

Pontsz.: Matucza Gyula 27/3, Csépányi Zalán 17/6, Bak Máté 13, Varga Ákos 6, Petrin Richárd 5, Bozsik Vilmos 5

Bővebben:

Tavaly gyakran volt az idegenbeli mérkőzéseinknél probléma az, hogy a játékosok az utazások után nehezen hangolódtak rá a mérkőzésekre, gyengébb kezdő negyedek után indult csak be a csapat. Ezt vasárnap igyekeztünk megelőzni úgy, hogy jóval a mérkőzés kiírt időpontja előtt érkezzünk a helyszínre, a csapat összpontosítását az öltözőben egy megbeszéléssel próbáljuk jó irányba terelni, és aztán egy kiadós bemelegítéssel rávezetni őket a mérkőzésre.

Sajnos ez most nem hatott.

Gyengén kezdtük a meccset, laza védekezéssel, szervezetlen támadásokkal. Az ellenfél emberfogást védekezett, mégsem alkalmaztunk zárásokat. Mi zónát védekeztünk, de nem segítettünk egymásnak időben. Oldalról és időkérésekkel próbáltuk felhívni ezekre a dolgokra a figyelmet, de sajnos a csapat nehezen reagált.

Ugyanakkor meg kell adni az ellenfélnek is, hogy jól játszottak, magasabbak voltak, és ezt szépen ki is használták.

A második félidőben változtattunk a kezdő ötösön. Matucza Gyula helyett Bozsik Vilmos kezdett. Ezzel a cserével a védekezésünket próbáltuk rendbeszedni, és sikerült is. A második félidőben sokkal jobban védekeztünk, visszahoztuk a mérkőzést 10 pontra a negyedik negyed közepére, de Varga Ákos kipontozódása után már nem sikerült közelebb jutni.

Sikerült egy tisztességes vereséget kiharcolni a fiúknak a második félidőben, s ezért dicséretet érdemelnek. Remélhetőleg, legközelebb már az első negyedtől kezdve így fognak játszani.

You must be logged in to post a comment Login