Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U12 torna – nem sikerült jól

Október 10., szombat, Dunaújváros, Széchenyi István Gimnázium

Nem kevesebb, mint öt kosárlabda mérkőzés zajlott le hazai pályánkon szombaton, ahol az Országos Gyermek Bajnokság 1. fordulóján kívül U16-os mérkőzést is rendezett egyesületünk.

U12

2015_10_10_2

A nap 1. mérkőzése délelőtt 10 órakor kezdődött U12-es lány csapatunk – a Vadkutyák – és a Paksi Atomcsajok között. Lányaink többsége még nagyon tapasztalatlan, a csapat fele csak egy hónapja kezdett el kosarazni. Ettől függetlenül bíztunk abban, hogy a paksi lányok ellen képesek leszünk egy jó mérkőzést produkálni, mivel tavaly az U11-es bajnokságban kétszer is legyőztük őket, és csapatunkban van néhány rendkívül ügyes lány, akik már több éve pattogtatják a labdát.

Sajnos nem voltunk formában, nagyon fáradnak tűntek a gyerekek, egyszerűen nem ébredtünk fel erre a meccsre. A paksiak könnyen legyőztek minket, 18-73. Lehet, hogy Vígh Zoltán edző bácsinak igaza van, hogy ilyenkor a vendég csapat abból a szempontból előnyben van, hogy ők korábban keltek, már együtt buszoztak, jobban rá vannak hangolódva a meccsre, mint a hazai gyerekek, akik kb. az ágyból jönnek játszani. Mert itt a csapatok közti különbség, úgy éreztük, a győzni akarásban és a hozzáállásban, motivációban volt a legnagyobb.

A torna második mérkőzésén az U12-es fiaink játszottak a székesfehérvári DKKA Darazsak ellen. Itt is az első mérkőzéshez hasonlóan, az ellenfél játszott több akarattal, sokkal keményebb védekezéssel. Bár voltak szép add-és-fuss próbálkozások, általában a gyerekeink nem dolgoztak össze, nem néztünk előre, amikor vittük a labdát, lógó fejjel sétáltunk vissza, amikor eladtuk a labdát, stb. Ezt a csapatunkat egy jó csapatnak tartjuk, ez a hozzáállás, valamint a 82 kapott pont elfogadhatatlan, remélhetőleg a következő fordulóhoz motiváltabban készülnek. 25-82

A harmadik mérkőzés a torna döntője volt a DKKA és a Paksi ASE között. A Darazsak a második negyedtől rájöttek, hogy hogy kell az Atomcsajok ellen védekezni, és onnantól sima ügy volt: 68-34.

A torna utolsó mérkőzése a mi két csapatunk között zajlott le. Végülis két mérkőzés volt a mérkőzésen belül. Az első és harmadik negyedet Hutterer Hella 32 pontjával a lányok nyerték, összesen 41-21-re, míg a második és negyedik negyedben a fiúk keményen, hatékonyan védekeztek, összesen 6-46, így a fiúk végeztek a 3. helyen a tornán. A fiúknál Siba Donát dobott legtöbbet, összesen 24 pontot.

A lényeg, hogy látszólag mindenki jól érezte magát, kosaraztunk egy jót, s remélhetőleg a mai pofonok emlékeztetik a gyerekeket arra, hogy a kosárlabda pályán meg kell küzdeni a sikerért. Az idén már nem lesznek könnyű meccsek.

Dunaújvárosi Vadkutyák – Atomerőmű SE Lány 18-73 (4-17, 4-22, büntetők: 4-7, 4-11, 2-16)

Pontsz.: Gálfi Ramóna 5, Szabó Márti 4, Hutterer Hella 4, Orbán Laura 2, Szőke Dorina 1, Zagyva Bianka 1, Frankó Lora 1

Dunaújvárosi Sárkányok – DKKA Darazsak 25-83 (3-24, 4-23, büntetők: 5-6, 9-16, 4-14)

Pontsz.: Krizsán Balázs 7, Csató Tamás 6, Siba Donát 4, Homolya Zoltán 3, Mihálovics István 2, Kovács Máté 2, Kovács Márk 1

Dunaújvárosi Vadkutyák – Dunaújvárosi Sárkányok 51-71 (15-11, 2-22, büntetők: 4-4, 26-10, 4-24)

Pontsz. Vadkutyák: Hutterer Hella 32, Czikle Szabina 8, Zagyva Bianka 4, Varju Noémi 3, Frankó Lora 1, Szabó Márti 1, Szőke Dorina 1, Gálfi Ramóna 1.

Pontsz. Sárkányok: Siba Donát 24, Homolya Zoltán 14, Csató Tamás 10, Kovács Máté 6, Kovács Márk 4, Krizsán Balázs 4, Morva Bence 3, Mihálovics István 3, Radics Levente 2, Horváth Márton 1

You must be logged in to post a comment Login