Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U14 – elértük a célt

2015-05-09 Budapest,

PM Serdülő bajnokság helyosztó forduló, 5.-8. helyért

Röviden:

Szeptemberben kitűztük célunkat, hogy az idén a serdülő bajnokság 10 legjobb csapata között végezzünk. Végül a helyosztó fordulón az 5.-8. helyért küzdhettünk, sajnos két szoros mérkőzés után a 8. hely lett a miénk.

BKGDSE – Sárkányok U14 77-64 (16-18, 17-15, 25-22, 19-11)

Pontsz.: Matucza 27, Petrin 16, Csépányi 6/3, Bak 4, Bozsik 3/3, Benkovics 2, Szűcs 2, Lampert 2, Szabó 2

RadoBasket Bicske – Sárkányok U14 87-79 (31-14, 27-22, 14-29, 15-14)

Pontsz.: Matucza 24/3, Csépányi 21/3, Szűcs 10, Petrin 9/3, Bozsik 7/3, Bak 4, Benkovics 2, Lampert 2

Bővebben:

Négy jó, hasonló erőt képviselő csapat találkozott Budapesten szombaton. Mi is optimistán álltunk ki a pályára, mivel az idén talán másodszor sikerült teljes csapattal nekivágni egy fordulónak.

Az első mérkőzésünk a szigetszentmiklósi BKGDSE ellen volt, akik ellen még nem játszottunk az idén. Ellenfelünk csapatában három kiemelkedően magas játékos is játszott, így tudtuk, hogy keményen kell majd küzdeni a lepattanókért.

Az első negyedet Matucza Gyula vezetésével sikerült két pontos előnnyel zárni. A megoldásaink általában zárás-leválásból indultak, s még mindig probléma nálunk az, hogy türelmetlenek vagyunk a labdával, hajlamosak vagyunk a kapkodásra. (18-16)

A második negyedben is érezhető volt a magassági fölény, bár a fiúk jól küzdöttek. Sikerült az ellenfelünknek csak 2 ponttal adni ezt a negyedet, pedig őszintén szólva, lényegesen jobban játszottak, mint mi. (15-17, félidő: 33-33)

A fiúk nagyon sok dicsértetet kaptak a Tatabánya elleni előző kadett mérkőzés után, mert nem csak fizikailag, hanem fejben is küzdöttek, koncentráltak voltak. Ez most aggasztott minket, mert láttuk, hogy küzdenek, futnak, igyekeznek visszaérni és felérni az ellenfél előtt, de azokat az apróbb részleteket nem végzik jól, amin egy szoros mérkőzés eldőlhet, tehát amire fejjel is oda kell figyelni, mint pl. a kizárás, az ellenfél elzárásainál a kilépés, emberváltás.

A harmadik negyedben is kosarakat cserélgettek a csapatok, itt már a játék színvonalasabb volt, de az imént említett hibákon nem sikerült sokat javítanunk, és érezhető volt, hogy az ellenfél magassági fölénye problémát okoz nekünk. (22-25)

A negyedik negyedben játékunk egyre inkább 1:1 elleni játékra fakadt, türelmetlenek lettünk, egyszerűen elfáradtunk, főleg fejben. A labdára nem vigyáztunk olyan jól, mint addig, és a kosár alatt egyszerűen túl erősnek bizonyult az ellenfél. Így a negyed végeredménye 11-19 lett, de büszkék voltunk a fiúkra, mert a teljes kimerülésig mindent beleadtak. (64-77)

További következménye annak, hogy kikaptunk sajnos az lett, hogy azonnal játszanunk kellett a torna 3., a bajnokság 7. helyéért a Bicske ellen.

Nagyon kellett volna egy pihenő, de mivel erre nem volt idő, megpróbáltuk egy kicsit átrendezni az ötösöket, hogy azok, akik többet játszottak az első mérkőzésen, az első negyedben pihenhessenek.

A bicskei csapatot a legutóbbi találkozóinkon viszonylag könnyen megvertük. Bizonyos játékosainkat egyértelműen megviselte, hogy az első mérkőzést nem sikerült megnyernünk, és így utólag edzői hiba volt velük kezdeni a meccset. Ennek következménye a fegyelmezetlen, szándékosan durva, hisztis viselkedés volt. Többet törődtünk azzal, hogy mit fúj a játékvezető, vagy éppen mit nem, minthogy a saját emberünkön védekezzünk.

Nem volt más választásunk, egyik legjobb játékosunkat le kellett cserélnünk, és kiküldeni az öltözőbe. Az első negyedet így nagyon durván, 14-31-re vesztettük el.

A második negyedben az ötösünknek ki lett osztva, hogy állítsák meg a vérzést, és lehetőleg egy pár pontot hozzanak vissza félidőig. Bár ez nem sikerült (22-27), lényegesen jobban támadtunk, és talán ha nem hagyunk ki annyi ziccert, megnyerjük a negyedet. Félidő 36-58.

A harmadik negyedet hihetetlen hajrával, fantasztikus védekezéssel kezdtük, 4 perc alatt visszahoztunk 9 pontot, és aztán még hatot, így talán idei egyik legjobb negyedünket produkálva, 15 ponttal nyertük meg, 29-14. Az ellenfél előnye 22 pontról 7-re csökkent.

Őszintén bíztunk benne, hogy megtörtük a bicskei csapatot, és megnyerjük a meccset. A 4. negyedben azonban kifogyott az üzemanyag. Nem tudtunk 7 pontnál közelebb kerülni, és bár nagyon igyekeztünk, az utolsó leheletig mindent beleadtunk, nem sikerült. 79-87

Így a 26 csapatos PM Serdülő Bajnokságban U14-es csapatunk a 8. helyen végzett.

stats_2015_05_09_1

stats_2015_05_09_2

 

 

You must be logged in to post a comment Login