Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U16 rájátszás – Bravó fiúk!

2015-04-25 Dunaújváros,

PM U16 bajnokság, alsó házi rájátszás

Röviden:

Dunaújvárosi Sárkányok – Tatabányai Kenguruk 57-34 (16-10, 16-6, 14-6, 11-12)

Pontsz.: Matucza 24/3, Csépányi 12/6, Varga 9, Petrin 7, Bozsik 3/3, Bak 2

ricsi_ft

Bővebben:

Az idei U16-os bajnokságban eddigi legjobb mérkőzésünknek örülhettünk Tatabánya elleni hazai visszavágónkon.

A múlt hét pénteken, idegen pályán 13 ponttal vertek minket a Kenguruk, így nagyon elégedettek lehetünk, hogy a Széchenyi Gimnázium tornatermében 23 ponttal vágtunk vissza nekik.

A vereség után kritizáltuk a csapatot összefoglalónkban, valamint az e heti edzéseken is, mert fegyelmezetlenül, az előre megbeszélt taktikát nem követve, saját maguk feje szerint akartak játszani a tatabányaiak zóna védekezése ellen. Ezen a héten két teljes edzést szenteltünk kizárólag a zóna elleni felkészülésre.

Ezért most rengeteg dicséretet érdemelnek, mert a mai napon az első pillanattól kezdve, szinte töretlenül az utolsóig szépen, együttesen, pontosan úgy játszottak, ahogy megbeszéltük. Nem volt önzőzés, passzolták a labdát, és szerintem most mindenki érezte is, hogy így jó játszani, ha egymás kosaraihoz besegítünk egy szép passzal.

A védekezésünk is szép, fegyelmezett volt: a zárásoknál kiléptünk, beszéltünk, segítettünk egymásnak, és az ellenfél legjobb játékosa így „csak” 19 pontot dobott az utóbbi 36-hoz képest. Pont ezért is emelném ki ma inkább a védekezésünket, hiszen a tatabányai csapat majdnem csak fele annyit dobott ma ellenünk, mint egy héttel ezelőtt.

Bravó fiúk, így tovább!

You must be logged in to post a comment Login