Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U11A – Győztünk!???

Országos Kenguru Bajnokság, Fejér Megye, „D” csoport

2015-04-18, Paks

Röviden:

Paksi Atomcsajok – Dunaújvárosi Sárkányok U11A 26-31 (10-2, 4-6, büntetők: 0-5, 2-12, 10-6)

Pontsz.: Hutterer Hella 11, Krizsán Balázs 7, Kovács Márk 5, Siba Donát 4, Mihálovics István 2, Gálfi Ramóna 1, Csató Tamás 1

DKKA Csigák – Dunaújvárosi Sárkányok U11A 23-29 (8-8, 4-4, büntetők: 4-2, 2-3, 5-12)

Pontsz.: Hutterer Hella 11, Csató Tamás 7, Krizsán Balázs 5, Mihálovics István 4, Kovács Máté 2

Bővebben

Valahogy győztünk… Teljesen őszintén mondhatom, hogy meglepődtem, amikor kiderült. Az Atomcsajok elleni mérkőzést követő pacsizások és kézfogások után úgy mentem a jegyzőkönyv vezetőkhöz, hogy azt hittem, kikaptunk 15-20 ponttal. Ekkor közölték velem, hogy nyertünk 5 ponttal. „Mivan??? Hogy?” Nehezen hittem el. Ugyanez volt a második mérkőzés végén.

Általában nem akarom tudni, és nem akarom, hogy a gyerekek tudják, hogy mennyi az állás. Legalábbis ne törődjünk vele. Pakson nem is volt eredményjelző, és ennek örültem. Általában így a gyerekek motiváltabbak.

Tény, hogy a gyerekek mindkét meccsen végig küzdöttek, s ezért meg kell őket dicsérni. Látszott rajtuk, hogy akarnak, csak nem megy. Volt, aki annyira frusztrált volt, hogy elsírta magát.

A védekezésünk nem lehetett annyira rossz, mivel nem kaptunk sok kosarat. A támadó játékunk viszont pocsék volt: nem mozogtunk a labda nélkül, nem próbáltunk jó helyzetbe kerülni, kapkodtunk, türelmetlenül játszottunk. Rengeteg olyan hibát követtünk el, ami ránk nem jellemző, tehát teljesen „kezdő” hibákat.

Az ellenfeleink is sokat hibáztak, így a játék színvonala nem volt jó. A játékvezetők szerintem engedékenyebben fújhattak volna, ami a technikai hibákat illeti, mivel így nagyon szétszaggatták a mérkőzéseket. Nem csak a miénket, a Paks – DKKA meccset is.

Lehet, hogy csak rossz napunk volt. Attila bácsi bölcsen megjegyezte, hogy ez is pozitív, hogy ilyen rosszul játszottunk, és mégis nyertünk. Maradjunk ennyiben.

action1

You must be logged in to post a comment Login