Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U11B – megvan az első győzelem!

U11 B – 2015-02-28 Dunaújváros, Széchenyi Gimnázium

Országos Kenguru Bajnokság

Megvan az első!

Február utolsó napján hazai pályán rendeztük meg az országos bajnokság 6. fordulóját. A DKKA Rókákat és Vezéreket fogadtuk. A várakozás igen nagy volt, ezt mutatta, hogy 13 gyerek jelentkezett játékra. Mindenki elszánt volt, mindenki játszani szeretett volna, és megnyerni az első meccsét.

Sárkányok „B” – DKKA Rókák 43-34 (9-3, 12-4, büntetők: 2-6, 16-8, 4-13)

Pontsz.: Kun István 13, Sóti Máté 8, Orbán Laura 7, Varga Ákos 6, Szabó Márta 5, Szőke Dorina 2, Bogdán Gergely 2

Nehezen lehet szavakkal elmondani, hogy számomra milyen volt ez a meccs. Természetesen voltak hibák a mérkőzésen, lesz min javítani, de azt gondolom, erre az alkalomra kivételt teszek, és nem foglalkozom vele.

Nagyon nehéz lenne játékost kiemelni a csapatból. Gyakorlatilag az összes gyerek a maximumot nyújtotta, amire jelenleg képes. A mérkőzés egészében nagyon keményen védekeztünk. Az ellenfél játékosainak minden bedobás gondot okozott, és a félpályán csak keservesen tudták a labdát áthozni. A labdaszerzésekből sokszor tudtunk indulni, és ez sok ziccert eredményezett. Volt, hogy 20 ponttal is vezettünk a mérkőzésen. A végére kicsit leeresztettünk, korábban kezdték ünnepelni a srácok a győzelmet, minthogy lefújta volna a játékvezető a mérkőzést.

Összességében a Csapatra is, és minden gyerekre egyenként is nagyon büszkék vagyunk Attilával. Ez közös győzelem volt, ahol kijött az október óta tartó munka, de a gyerekek harcossága és nyerni akarása nélkül nem ment volna! Szép volt!

marti_in_action

Sárkányok „B” – DKKA Vezérek 39-46 (12-13, 13-8, büntetők: 2-3, 12-12, 0-10)

Pontsz.: Sóti Máté 16, Szabó Márta 6, Kun István 6, Kassai Ádám 4, Kelemen Bence 3, Agárdi Dávid 2, Szőke Dorina 1, Orbán Laura 1

Az első meccs örömmámora itt is tartotta magát, a koncentráció nem volt olyan magas fokú, mint a Rókák ellen. De így is a félidőben döntetlenre álltunk, a 3. negyedben pedig még vezettünk is. Ekkorra már a fáradtság is erősen látszódott, a védekezésünk semmilyenné vált. 7 ponttal kaptunk ki, de egy olyan csapattól, aki 3 hónapja negyven ponttal vert meg minket. Ha a szusz kitartott volna, ez a meccs is a miénk lehetett volna. Számomra rengeteg tanulsággal szolgált ez a meccs is, úgy az edzések tervezésében, mint a jövőbeli meccselésekkel kapcsolatban.

Zárásként elmondom, hogy hatalmas öröm volt számomra/számunkra ez a győzelem. Az ugráló gyerek ujjongása olyan büszkeséggel töltött el, amit igen régen éreztem. Ez a győzelem az edzések hatékonyságában is, és a Csapat egységességének kialakulásában is nagy lépés. Ezen a meccsen mindenki láthatta, hogy egymásra támaszkodva és egymásban bízva milyen sikereket érhetünk el.

A tegnapi győzelemmel bizonyos vállalásaim is esedékessé váltak. Mivel mindkét idénre kitűzött célt teljesítette a Csapat, így lesz egy edzés végi pizzázás, valamint egy közös buli.

A buli kint lesz nálam Nagyvenyimen, ahová játékost és szülőt meghívok, és csapatépítő sorversenyeket, mókás játékokat fogunk játszani, valamint kemencében sütök kenyérlángost és pizzát. Részleteket mindenki időben fogja tudni, de valamikor a szezon vége felé lesz esedékes.

Sárkányok!!!

Attila és Tamás

You must be logged in to post a comment Login