Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület

U11B – Egyre jobban játszunk!

Február 8., U11B, Országos Kenguru Bajnokság, 5.forduló.

Betegségektől megtizedelve, de Szabó Márti személyében új játékossal gazdagodva vágtunk neki az 5. forduló megmérettetéseinek. Első ellenfelünk a Rókák csapata volt, akikkel szerettünk volna egy igazán szoros meccset játszani.
Az öltözőben Márti kedvéért tartottunk egy gyors szabályismertetést, és tisztáztuk, hogy mit is szeretnénk látni tőle (is) a parketten.
Ezek után a gyerekek saját motivációt is kitaláltak, amit a későbbiekben is behajthatnak rajtam. Ugyanis két győztes negyedet produkálva egy edzés utáni pizzázás volt a tét, ha egy meccset nyernek, akkor pedig én adok nekik egy partit. Hát ilyen előzményekkel extrán motiválva futottunk ki a pályára.

DKKA Rókák:
Első negyedben meglátszott, hogy a gyerekeknek mi a céljuk. Küzdöttek a pattanókért, keményen védekeztek, és Dávidnak és Dorinának köszönhetően 8 pontot dobtunk. Mivel az ellenfél csak 7et, így az első negyedet újra megnyertük.
A második negyedben a védekezésünk továbbra is szuper volt, viszont sajnos az összes ziccer kimaradt.
A 3ik negyedben sajnos az első sor picit elaludt, kosarat újra nem sikerült szerezni, és a védekezés sem volt tökéletes.
Viszont a 4ik negyedben hatalmas küzdelemben Kassai Ádám, Orbán Laura, valamint Márti ziccereivel sikerült egy döntetlen negyedet hozni. Mártinak hatalmas gratula első pontjaihoz!
Végeredmény 29:17. Eddigi legjobb meccsünk volt!
Pontszerzők: Agárdi Dávid 6, Szabó Márti 3, Kassai Ádám 2, Orbán Laura 2, Szőke Dorina 2, Dudás Gergő 1, Kun István 1 pont.

inbounds

 

DKKA Nyuszik:
Pici pihenő után következett a Nyuszik csapata, akik hozzánk képest inkább medvék voltak 🙂 Magasabb és erősebb fiúkból állt az ellen, akik vélhetően idősebbek is voltak.
Ennek köszönhetően, no meg az első meccs utáni fáradtságtól kicsit tompán kezdtünk, a védekezésünk némileg gyengült, de Kun Pisti hátára vette a csapatot és 5 pontot dobott.
A második negyedet sikerült egálra hozni Laura és Ádám kosaraival, az ijedtségnek szerencsére már nyoma sem volt.
A 3ik etapra a Nyuszik egy elég erős sorral jöttek fel, sajnos a tempót nem tudtuk tartani velük, sorra kaptuk a kosarakat, szépségtapasz csak Pisti két pontja volt.
Viszont a negyedik negyedben újra nekünk állt a zászló, Novák Niki bedobta első kétpontosát, míg Laura egyenesen 6 pontig jutott, így megnyertük a befejező szakaszt Mindenki hatalmas örömére!
A végeredmény 23:43 lett a Nyusziknak, de részsikereket ismét elértünk, a hozzáállás ma volt az eddigi legjobb, és a játék minden elemében sikerült fejlődnünk.
Pontszerzők: Orbán Laura 9, Kun István 7, Kassai Ádám 4, Novák Niki 2, Szőke Dorina 1 pont.

Az extra jutalmakat ma még nem sikerült begyűjteni, de egész szezonra érvényes, ezért is küzdhetnek majd a gyerekek 🙂 Nagyon büszkék vagyunk Mindenkire, köszönjük a Gyerekek és a Szülők hozzáállását!

Attila és Tamás

You must be logged in to post a comment Login